Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Tündérek és manók birodalmává változott a soproni Erzsébet kert - képriport

Tündérek és manók birodalmává változott a soproni Erzsébet kert - képriport
Izgalmas rendezvényekkel várták a kicsiket és nagyokat.
Szárnyaló hétvége tündérekkel Sopronban

Több volt az idei Tündérfesztivál annál, hogy bájos anyukák és vitéz apukák színpadra léptek a még bájosabb tündéreikkel a viseletversenynek is helyet adó színpadon. Több volt egy jó játéknál is.

– Megünnepeljük azt is, hogy van nekünk egy ilyen gyönyörű parkunk, mint az Erzsébet-kert – fogalmazott a „főtündér" szerepében mindenhol feltűnő Szekeres Kriszta, a Pro Kultúra közművelődési munkatársa.

A játékos állomások és feladatok során ugyanis a gyerekek észrevétlenül kapták az információkat is a fákról és a lakóikról. Milyen tojásuk van a madaraknak, hol élnek a rákok, milyen öreg lehet a mamutfenyő, ami a Tündérfesztivál napján térdelő óriássá változott, vagy kiről kapta a nevét a park? És a gyerekek „vették a lapot", röpködtek fától fáig, játéktól játékig. Örömüket látva a délelőtt még sűrű felhőkkel ijesztgető égbolt is kiderült, az eső sem mosta le a tündérport a szárnyacskákról.

– Ez az első Tündérfesztiválunk, de épp ilyennek képzeltük – mondta el Ráduly Katalin, aki három lányával már délelőtt kilátogatott a fesztiválra.

A kérdésen, hogy honnan értesültek a programról, csak nevettek: hiszen mindenki tudja, hogy Sopronban most Tündérfesztivál van! Igaza lehetett, mert délután már tényleg a környék összes tündére és manója a parkban játszott. Többek között a nyolc és fél éves Kovács Roxána, aki már meg sem tudta mondani, hányadik fesztiválja az idei.

– Mindig szerettem a Tündérfesztivált, most meg főleg nagyon jól érzem magam, hiszen itt vannak velem a legjobb barátnőim – árulta el két program között. Dorogi Maja és Réka megerősítették: nagyon jól érzik magukat, sok ismerőssel találkozhattak és a játékok, koncertek is tetszettek nekik.

Az egész napos röpködésben valószínűleg jól kifáradtak a gyerekek (a szüleik pláne), de másnap kezdhették újra a játékot, hiszen a belvárosi családi nap újra programokra csábított mindenkit. A Fő téri színpad, a Macskakő, a Storno-ház, a Bányászati és az Erdészeti Múzeum, még a Tűztorony is nyitott kapukkal és izgalmas rendezvényekkel várt kicsiket és nagyokat – kifulladásig.
 
Fotók: Magasi Dávid

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Multifunkciós sportpályát kapott két óvoda Sopronban - fotók

Multifunkciós sportpályát kapott két óvoda Sopronban - fotók
A Trefort téri és a Hermann Alice óvoda udvarán állítottak fel a pályákat. Tovább olvasom