Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Túlszabályozott posta

Dr. Szabó Pál, a Magyar Posta Rt. vezérigazgatója tegnap Sopronban ismertette a részvénytársaság igazgatásának átszervezését.
– A Kisalföld keddi számában megjelent előzetes tájékoztatás korrekt volt – kezdte mondandóját dr. Szabó Pál, majd azonnal megindokolta, miért vált szükségessé a ma még működő hat igazgatóság átszervezése. (Mint ismert, január elsejétől a nyugat-magyarországi régió székhelye Pécsett lesz és megszűnik az önálló soproni igazgatóság.) A Magyar Posta az elmúlt évben 9 milliárd forint adózás előtti veszteséget halmozott fel, ebben az évben azonban már kétmilliárd forint nyereséggel számolnak.

A versenyképesség megőrzése, a közszolgálati feladatok magasabb színvonalú ellátása indokolja a merev, bürokratikus, túlszabályozott szervezet átalakítását. A soproni igazgatóságon részben megmaradnak a regionális funkciók, részben pedig országos feladatokat látnak majd el. A dolgozók negyven százaléka marad az igazgatásban, hatvan százalékuk más feladatot kap. Várhatóan hét munkatársuktól válnak meg, olyanoktól, akik nem fogadták el a számukra felajánlott munkakört. Országos szinten közel 700 munkahely szűnik meg.

A vezérigazgató bejelentette, január elsejétől a soproni igazgató, dr. Horváth Sándor lesz a központi régió-igazgatóság vezetője Budapesten. Valószínűleg csak két évig, mert a régióközpontok 2006. január elsejéig önmagukat is felszámolják, szerepüket a körzeti postahivatalok veszik át. Sopronban ez a Széchenyi téri nagyposta lesz.

Dr. Krutki Józsefné, a pécsi igazgatóság vezetője elmondta, gyakorlatilag a soproni és a pécsi igazgatóságot is megszüntetik, helyette jön létre az új pécsi központ, de Sopronban továbbra is ellátnak régiós feladatokat. Két soproni helyettese lesz, Gulyás Ernő és Zsuppán Géza személyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borrégiók alakulhatnak

Az Európai Unióban az igazi verseny a támogatási rendszerek között lesz – vélekedik Magyar… Tovább olvasom