Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Túlórában is dolgoznak a hómunkások Sopronban

A Sopron Holding vasárnap délután 4-től indította hét munkagépét, hogy folyamatosan tisztítsák a soproni utakat.

Az intenzív havazás következtében Nagycenk és Sopronkövesd között, Vejkénél elakadtak a kamionok hétfőn délelőtt.

Kok Miklós, a Magyar Közút fertőszentmiklósi üzemmérnökségének vezetője elmondta, már vasárnap este munkába álltak a hóekék. A nyolc munkagép folyamatosan tisztította az utakat, de további három erőgépet is béreltek a hatékonyság növelésére. Így is megtörtént, hogy Nagycenk és Sopronkövesd közötti útszakaszon elakadt kamionok nehezítették a közlekedést. Emiatt egy hókotrót csak e szakasz járhatóságának a biztosítására rendeltek ki.

Havazás Sopronban - 2012. január (II). Fotó: Magasi


A 84-es számú főúton Kópháza térségében a havas, jeges úton több kamion csúszott egymásnak. Személyi sérülés nem történt. A balesettel érintett útszakaszon rendőri forgalomirányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

– A helyi járatú Volán-buszok a nagy hóesés miatt a reggeli csúcsidőben tizenöt-húsz perces késéssel közlekedtek – tudtuk meg Kovács Gábor forgalmi szolgálattevőtől. – A havazás alábbhagyásával – és az úttestek takarításával – javultak az útviszonyok, de a forgalmat ezután is a szokottnál is óvatosabb autóvezetés, ebből eredően a késések jellemezték.

– A helyközi járatok menetidejét az utakon tapasztalható lassú közlekedés növelte, így olykor negyed órás késések is előfordultak – közölte Pataki Lajos, a Volán soproni helyközi forgalmi szolgálattevője.

– A Sopron Holding vasárnap délután 4-től indította hét munkagépét, hogy folyamatosan tisztítsák a soproni utakat. Túlórában dolgoznak a munkatársak, s más divízió dolgozói is a buszmegállók hóeltakarításán fáradoznak, összesen mintegy negyvenen. Először a fő- és tömegközlekedési utak, buszútvonalak, a meredek utcák, majd a mellékutak takarítása a feladat – mondta Kocsis Ágnes kommunikációs munkatárs, aki hozzátette, alkalmi hómunkások felvételét ugyanakkor csak az időjárás függvényében tervezik.

A GYSEV-vonatok is öt-tíz perces késéssel közlekedtek. Rázó László szóvivő közölte: hétfőn a Budapestről Sopronba 8.10-kor induló IC műszaki okok miatt 35 perces késéssel gördült ki az állomásról, e vonat késése érte el a 45 percet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérlőtársak versenyfutása az üzletért Sopronban

Licitre bocsátotta az önkormányzat egy várkerületi üzlethelyiség ötvenszázalékos tulajdonjogát, pedig korábban arra már adásvételi szerződést kötöttek és a vállalkozó ki is fizette. Tovább olvasom