Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Túlkapás Sopronban? - Novemberig tart a nyomozás a rendőr ügyében

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt november 3-ig rendeltek el nyomozást.

November 3-a előtt biztosan nem zárul le a nyomozás annak a rendőrnek az ügyében, akiről a soproni Sz. O. azt állítja: amikor augusztus 31-én vele szemben intézkedett, agresszív volt.

Mint ahogy a Kisalföld megírta, augusztus utolsó napjának estéjén Sz. O. a Várkerületen motorozott és a piros jelzésnél állva látott egy rendőrautóból kikönyöklő járőrt, ahogy az telefonál. Amikor a zöld jelzésnél kikerülte a még mindig álló szolgálati autót, fejcsóválva gondolt arra, hogy amit hétköznapi autósnak nem szabad, azt lehet egy rendőrautóban...

A rendőr néhány perccel később a Színház utcában igazoltatta a motorost. Hogy miért és hogyan, az azért vált fontos kérdéssé, mert Sz. O. a rendőr agresszív viselkedéséről számolt be a kapitányságon.

Erről szóló írásos nyilatkozatát pedig két nap múlva az internetre is feltette. A férfi szerint lökdöste, szidalmazta és indokolatlanul megbilincselte őt a járőr.

Rendőrségi forrásunk ezzel szemben az eset után állította: az intézkedés és a rosszalló fejmozdulat között nem volt összefüggés, a járőr azért állította meg a motorost, mert az a mindkét irányból behajtani tilos tábla ellenére hajtott az utcába, ráadásul a járdára.

A győri nyomozóügyészség szóvivője, Székelyné dr. Riba Katalin megerősítette, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt november 3-ig rendeltek el nyomozást.

A nyomozóügyészségen megismételték a korábbi közleményükben kiadottakat is, miszerint „az intézkedő rendőr és az intézkedéssel érintett személy nyilatkozatai közötti ellentmondások, valamint az intézkedés előzményeinek, végrehajtása módjának, törvényességének tisztázása számos nyomozati cselekményt igényel".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Fertőendrédnél a 85-ösön - négy sérült

Elsőbbség meg nem adása vezetett balesethez a 85-ös főúton kedd este. Tovább olvasom