Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tulajdonosváltás után bezár az Ózon?

Sopron egyetlen négycsillagos kempingje az Erdei malom közben bezár, mert az elmúlt évben tulajdonosváltás történt.
Sopron egyetlen négycsillagos kempingje az Erdei malom közben bezár, mert az elmúlt évben tulajdonosváltás történt, és a terület, valamint a kempinget működtető kft. új birtokosa szeretné továbbadni a területet. A kemping a rendszerváltás idején épült, 1991-től működik. Hogy mi is történt az elmúlt években, arról dr. Gimesi Szabolcsot kérdeztük, akinek családja a közelmúltig a kempinget működtető kft. kétharmados üzletrész-tulajdonosa volt.

– Annak érdekében, hogy mindenki számára világos legyen, mi is történt, egy kicsit vissza kell menni az időben.

– A terület az öcsém, Zoltán családi öröksége volt – mondta dr. Gimesi Szabolcs, a város korábbi polgármestere. – Akkori felesége egy budapesti üzlettársával létesítette a kempinget. A területet pedig bérelték az öcsémtől. Később elváltak, és úgy alakult, hogy családommal 1993-tól kezdve – kényszerűségből – megvettük a kempinget működtető kft. egy bizonyos részét, majd folyamatosan kivásároltuk a budapesti üzletembertől. Tettük ezt azért, hogy mentsem, ami menthető. Ennek érdekében eladtam a Lövérekben az én családi örökségemet, így teremtve elő a szükséges összeget. A tulajdonosi konstrukció 2001-től úgy alakult, hogy a kft. kétharmada a miénk, egyharmada pedig az öcsémé volt. A területet – amely másfél hektár, két helyrajzi számon – továbbra is béreltük a testvéremtől. Itt építettem fel családi házunkat is.

Eladták üzletrészüket

Úgy tűnt tehát, minden rendben, a Gimesi családnak sikerült megmenteni a családi örökséget, és a kemping is működhetett. Aztán ismét történt valami...
– Az elmúlt évben derült ki, hogy megváltozott a terület tulajdonosa, és már nem a testvéremé, hanem egy budapesti és kisebb részben egy veszprémi cégé – folytatta dr. Gimesi Szabolcs. – Amin meglepődtem, de nem volt mit tenni. Annyi pénzünk már nem volt, hogy kiváltsuk a területet, ezért elkezdtünk tárgyalni a többségi tulajdonossal a hogyan továbbról. Megtudtuk, nincs szándékában megtartani a területet, továbbadja. Ettől a pillanattól kezdve úgy láttam, – ilyen bizonytalan körülmények között – nincs értelme a kempinget üzemeltetni. Már egy csomó pénzt vissza kellett volna fordítani, hogy fenntartsuk a színvonalat, és a vendégek száma is csökkent. Ezért úgy döntött a családom, hogy eladjuk az új tulajdonosnak üzletrészünket. Az öcsém is így döntött. Idén már az új tulajdonos működteti a kempinget.

Mit tervez a tulajdonos?

Kérdés persze, hogy az új vagy a leendő tulajdonos mit tervez a területen, milyen fejlesztéseket szeretnének megvalósítani. A területre vonatkozó – kutyahegyi – szabályozási terv szerint ugyanis üdülési célú ingatlanokat lehet itt építeni, földszint plusz tetőtér-beépítéssel.

Korszerű kemping

Az Ózon kemping a maga idejében az egyik legkorszerűbb volt az országban, szép természeti környezetben. Hatvan, sövénnyel elválasztott sátor-, illetve lakókocsihelyet, valamint tíz négyszemélyes bungalót alakítottak ki, a szükséges kiszolgálólétesítményekkel, étteremmel, medencével. Tény, ma már megváltoztak a kempingezési szokások, a vendégek elsősorban a termálvizes lehetőségeket keresik. Ennek ellenére talán még lett volna jövője. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy Sopronban már egyetlen sátras és lakókocsis szálláshely sem működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják el a Hotel Sopront

A GYSEV belső átalakítása, profiltisztítása során határozott lépések történtek annak érdekében, hogy értékesítsék a négycsillagos Hotel Sopront, valamint a már nem működő Lokomotív Szállodát és a nagy múltú SVSE-sporttelepet. Nos, a közelmúltban stratégiát váltott a cég igazgatósága. – Többször próbáltuk eladni a Hotel Sopront, de eredménytelenül-mondták érdeklődésünkre. Tovább olvasom