Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Tulajdonosokká válhatnak a bérlők

A soproni önkormányzat értékesíti az eddig bérleménybe kiadott görbehalmi telkeket.
A bérlők elővásárlási joggal rendelkeznek, de akad, aki sokallja az eladási árat. 

Kertként használják

Jelenleg kertként használják.
A soproni önkormányzat bruttó 4500 forintért kínálja megvételre azokat a görbehalmi telkeket, amelyeket eddig béreltek használóik. Az előkészítő munka végeztével az önkormányzat a napokban küldte ki az érintetteknek az árajánlatot. Amennyiben a bérlő nem él elővételi jogával, az ingatlant elárverezik. 

– A mi esetünkben sokalljuk a négyzetméterenkénti bruttó négyezer-ötszáz forintot – mondja az egyik bérlő élettársa, Varga Róbert. – A görbehalmi telkek – a mi területünket kivéve – mind önállóak, beépítésre alkalmasak. A mienk viszont egy olyan, összességében 1168 négyzetméteres terület, amely a négy épületből álló sorház mögött húzódik. Ezt a földet a szomszédokkal kiskertként használjuk. Méltánytalannak tartjuk hát, hogy az adott ingatlanért építési teleknek megfelelő árat fizessünk. Annál is inkább, mivel információink szerint az elfogadásra váró rendezési terv továbbra is kertként tartja számon ezt a területet. Egy független ingatlanközvetítő pedig az önkormányzat által kért összeg kétharmadát mondta reális értéknek.

A határidőre mindenesetre kinyilvánítottuk vételi szándékunkat, nehogy elveszítsük elővételi jogunkat, viszont a benyújtott iraton jeleztük, az önkormányzat által megszabott árat túlságosan magasnak találjuk. Mindezek miatt ügyünkben az önkormányzat tulajdonosi bizottságához fordultunk segítségért.

Önálló, beépítetlen ingatlan

– Hangsúlyozni szeretném, hogy a szóban forgó görbehalmi terület nem tartozik a sorházhoz, a telekkialakításkor azt önálló, beépítetlen ingatlanként vettük nyilvántartásba, amelyet építőtelekként szeretnénk értékesíteni – tájékoztatott dr. Kovatsits Béláné, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájának vezetője. – A vételi ár megállapításánál hivatásos értékbecslőt alkalmaztunk, akinek munkáját az illetékhivataltól kapott adatok is segítették. Ami az árat illeti, a vagyongazdálkodási iroda csak a tulajdonosi bizottság esetleges korrekciós döntése után tehet lépéseket.

„Méltányos az ár"– Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy a rendezési tervben beépítetlen területként, s nem kertként szerepel az az 1168 négyzetméter. Az önkormányzatnak pedig érdekében áll, hogy mielőbb rendezze a görbehalmi ingatlanok tulajdonjogát – fogalmazott Király Tibor, a tulajdonosi bizottság elnöke.

– Információink szerint a környéken a panaszolt összegnél magasabb áron kelnek el a telkek, a bérlők szempontjából tehát eleve méltányos a 4500 forintos négyzetméterenkénti ár. Ha az érintettek élnek elővételi jogukkal, akkor számukra is lehetőség nyílik majd a piaci ár érvényesítésére. GosztonyiFotó: Somló SamuA jelenleg kertként használt területet építési telekként szeretné

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. Henrik és Becket története

Nem a főszereplőkön és a rendezőn, hanem leginkább néhány mellékszereplő haloványabb teljesítményén múlott, hogy a Becket avagy Isten becsülete című Anouilh-színmű soproni premierje végül is nem sikerült abszolút tökéletesre. Nagy várakozás előzte meg Jean Anouilh: Becket avagy Isten becsülete című darabjának soproni színrevitelét.  Tovább olvasom