Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Túl van az életveszélyen a soproni hajléktalan

Sopron - Súlyos az állapota, de túl van az életveszélyen az a soproni hajléktalan, akit szombaton társa vert meg - tudtuk meg a megyei kórház ügyeletes orvosától. Hogy mi volt az oka a dulakodásnak egyelőre nem tudni.
Sopronban az egykori Bánfalvi úti MÉH-telepen két hajléktalan dulakodni kezdett, s egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

Az 56 éves férfi súlyos koponyatöréssel és koponyaüregi vérzéssel szállították kórházba, de a bordái is eltörtek és testszerte zúzódásokkal volt tele. A soproni kórházban kiderült: a hajléktalan férfi sérülési életveszélyesek. Közben a rendőrség is kiérkezett a helyszínre s az elkövetőt, a 46 éves T. Gergelyt  megtalálta, aki bevallotta, hogy megverte társát.

Mindkét férfi erősen ittas állapotban volt, azt még nem tudni, mivel és miért okozta a súlyos sérüléseket társának.

Az életveszélyes állapotban lévő hajléktalan soproni férfit később a győri Petz Aladár kórházba szállították. A Soproni Rendőrkapitányság életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette T. Gergelyt.
Olvasóink írták

 • 18. anonim 2008. április 14. 22:12
  „Ilyen körülmények között nem lehet élni.Meglehet nézni a máshol "lakó" hajléktalanokat is (pl: Baross utca) ,egyszerűen rontják az összképet az egész környéken.Szemetet szemétre halmoznak,higéniáról meg még véltlenül se ejtsünk szót.Nagy kutyát tartanak nem is egyet,talán még fegyverük is van?Borzasztó.És kb. 10 nm2 en élnek 30 an.Akit meg mevertek sajnálom.”
 • 17. soproni nő 2008. április 14. 15:43
  „k karcsika, egyszer is elég lett volna leirni. te magadba néztél!!!!!!!!”
 • 16. LAZA 2008. április 14. 12:46
  „Szerintem a többségük saját magának köszönheti,hogy ide jutott.
  Viszont az adófizetőknek közel sem okoznak akkora kárt mind saját maguknak.
  Az igazi bajt a segélyekre, családi pótlékra és egyéb önkormányzati vagy állami támogatásokra ácsingozó mindegy egymillió honfitársunk jelenti akik soha nem is alkartak dolgozni.
  Akiknél a gyermek nemzés és szülés jelenti a legfőbb bevételi forrást.Az ö eltartásuk jelent elviselhetetlen terheket az adófizetők számára.Legyen bárki is hatalmon ha ebben nem történik jelentős változás akkor bizony sokáig fog ez az állapot fennmaradni,magukkal rántva még nagyon sok szorgalmas dolgos honfitársunkat.”
 • 15. sutiz 2008. április 14. 11:33
  „Én most csak abba gondoltam bele, hogy milyen lenne, ha nem tudnék hova hazamenni. IRTÓZATOS!”
 • 14. k.karcsi 2008. április 14. 10:42
  „üzenem mindenkinek.mindenki nézzen magába, nézzen tükörbe. ennyi.hiába hajléktalan valaki, iszik, nem iszik, itt arról van szó, hogy valakit majdnem agyonvertek.”
 • 13. k.karcsi 2008. április 14. 10:42
  „üzenem mindenkinek.mindenki nézzen magába, nézzen tükörbe. ennyi.hiába hajléktalan valaki, iszik, nem iszik, itt arról van szó, hogy valakit majdnem agyonvertek.”
 • 12. k.karcsi 2008. április 14. 10:42
  „üzenem mindenkinek.mindenki nézzen magába, nézzen tükörbe. ennyi.hiába hajléktalan valaki, iszik, nem iszik, itt arról van szó, hogy valakit majdnem agyonvertek.”
 • 11. SOPRONI NŐ 2008. április 14. 09:58
  „henik. igen szültem gyereket ,3-at. és tisztességessen fölneveltem, tanitattam őket a beteg férjem mellett akit ápoltam és mellette még dolgozni is jártam és járok a mai napig. segélyt csak a szülési segélyt vettem föl, ami ugy tudom mindenkinek jár.
  pcsira60 sajnos én ismerek olyan hajléktalant aki a saját hibájábol lett az, mert a családja mellett az összes pénzét elitta és a feleségét még részegen verte. abban viszont igazatok van, hogy nem lett volna szabad áltolánositanom. még pacsirta60-nak üzenem nekem sincs sok pénzem, de ami van azt sem alkoholra költöm, hanem a családomra.lászlónak viszont igaza van mert sok hajléktalan és munkanélküli kevés pénzért nem akar dolgozni”
 • 10. csabazs 2008. április 14. 06:17
  „Ne általánosítsunk, hisz nem tudjuk, ki miért lett hajléktalan! Önhibájából v. saját maga tehet róla! Ismerek ilyan hajléktalant sopronban, aki eljátszotta mindenét, de olyant is akit a "kedves felesége " tett hajléktalanná, mikor az illető lebetegedett és már nem tudott gürizni mint egy állat!
  Van közöttük aki dolgozik, van aki rokkántságit kap, s igen van aki segélyekből él!

  A SOPRONI NŐ-nek üzenem, hogy a segélyezési rendszer törvényileg( ki mikor és mennyit kaphat)van szabályozva! Jópáran vannak Sopronban, akik munkanélküliek, ( felveszik az álláskeresési járadékot)de mellette kijárnak feketén osztrákba dolgozni, és van pofájuk lakásfenntartási és egyéb támogatást kérni az önkormányzattól! Akkor a hajléktalan segélyét miért sajnálják egyesek?!
  Nem szeretem az alkoholistákat - senki sem születik annak - de azt is meg kell nézni, hogy miért iszik, miért lesz valaki alkoholista, aki amig rendesen élt nem volt az!Talán így akarnak ezek a hajléktalanok felejteni!
  A közmunkáról meg csak annyit, hogy Sopronban nincs kidolgozott közmunka-program! A Családsegiítő Intézet támogatása anyagi okok miatt meg kevés, bár sok mindent megtesznek a hajléktalanokért!
  A megvert embert sajnálom, hisz ki tudja milyen esetleges maradandó agyi károsodással "épül" fel!”
 • 9. László 2008. április 14. 05:12
  „pcsira60! Igen" nagy"arcod van. Biztos, hogy jobban ismerem az előzményeket mint te, szinvonalad meg olyan amilyen.De igenis tehetnek erről az állapotról amibe kerültek. Ez a legnagyobb baj, hogy ismeretlenül itélsz meg. Pénzemet élére rakva tartom, a bárszekrényem meg tele van wiskyvel. Képzeld el milyen jó nekem. Nekem tiszta a lelkiismeretem, neked is?????????”
 • 8. pcsira60 2008. április 13. 22:19
  „Soproni nő és lászló!!!!! Nem szégyenlitek a pofátokat??? Én a helyetekben elsülyednék a föld alá ilyent le irni!!! Az előzményeket nem ismeritek csak itélkeztek felettük!!! Lehet,hogy ti közremüködésektől lettek ilyen ember belöllük!! Gondolkozzatok el senki sem keresi magának ezt az élet szinvonalt!!! lehet nektek sok pénzetek van mindent meg tudtok venni!!! Őnekik marad a kannás bor amit a pénztálcájuk megenged.nektek meg wisky Bele néztetek már a lelki ismeretetekbe?”
 • 7. Honey... 2008. április 13. 19:38
  „László, szerintem mi ugyanabból a nézőpontból ismerjük az életmódjukat, s konkrétan a történet szereplőit is.... Többieknek csak azt javaslom, ne általánosítsanak, mert vannak ugyan nagyon hasonló életutak, de nagyon nagy különbségek is. S ezt senki sem tudhatja jobban, mint aki közvetlen közel van hozzájuk. Továbbra is jobbulást!”
 • 6. László 2008. április 13. 19:23
  „Minkét férfit személyesen ismerem, az alkohol jelentős szerepet játszik életükben. Igaza van a "SOPRONI NŐ"-nek, igen sok segélyt kapnak érdemtelenül. Ha közmunkára lehet jelentkezni az a kifogás ennyi pénzért nem vállalom. Sok kicsi pénz sokra megy.Itélni csak úgy lehet ha ismerjük az életvitelüket és a munkához való hozzáállásukat.
  Én mondhatom, hogy ismerem az életmodjukat. Persze kivétel mindenhol van, de nagyon kevés.”
 • 5. honey 2008. április 13. 16:52
  „Nem minden hajléktalan él segélyekből! Vannak ugyan sajnos, akik a szociális törvény adta lehetőségeket a végletekig kihasználják, s nem tesznek ellenük semmit, kapnak, hogy ne okozzanak problémát fentebb körökben. Halált, illetve haláközeli állapotot azonban egyikük sem érdemel az életmódja miatt!!! Csak az őket közelről ismerők érthetik, láthatják igazán, hogyan folyik az életük! Helyzetük nem könnyű, de az ő előbbrejutásuk, társadalomba való visszakerülésükért dolgozóké sem, és ezt meg aztán végképp senki nem látja, s nem értékeli!!! Az áldozatnak jobbulást, gyors felépülést kívánok tiszta szívből!!!”
 • 4. Henik 2008. április 13. 15:03
  „inkább egy hajléktalannak adnék pénzt mind egy feketén dolgozó embernek aki még munkanélküli segélyt is felveszi.SOPRONI NŐ lehet, hogy már szültél gyereket nem tudom.Gondolom akkor te is felvetted a segélyt, még ha nem is volt rá szükséged.”
 • 3. JUCUS 35 2008. április 13. 14:58
  „sajnálom őket hogy idáig jutottak.....nem ítélhetünk...de ha így folytatódik ami manapság van ..még sok ember kerülhet ilyen helyzetbe!!”
 • 2. lazioboy 2008. április 13. 14:47
  „nem szeretem az alkoholistákat. de ha valaki ahjléktalan, és a pénzét alkoholra költi , tegye. amíg mások csalnak lopnak haudnak milliárdokat, addig nehogy máe egy hajléktalannak felhánytorgassunk havi pár ezer forint állami támogatást.”
 • 1. SOPRONI NŐ 2008. április 13. 11:31
  „SAJNÁLOM A MEGVERT HAJLÉKTALANT. CSAK AZT NEM TUDOM MIBŐL TELLIK NEKIK ALKOHOLRA. HA CSAK NEM ABBÓL AMIT AZ ÖNKORMÁNYZAT UTAL NEKIK.TAPASZTALTAM, HOGY ODA JÁRNAK SEGÉLYÉRT.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katapultálás a Fertő tónál

Magyar Top Gun – Mészáros István egykori vadászpilóta visszaemlékezései a levegőben eltöltött évtizedről
Tovább olvasom