Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Tudósítói nap - ˝Kutyagumi-kommandót˝ vezényelni az Új utcába!

Aki az egykor ˝Legvirágosabb város" utcáin hagyja a kutyapiszkot, annak meg kellene térítenie a takarítási költségeket - véli egy gazdi.

˝Aki a soproni belváros középkori házai között sétálva az Új utca, a 15. századi Zsidó utca (Neugasse, Judengasse) műemlékeiben gyönyörködik, ne felejtsen minden lépésnél a lábai elé is nézni. A mutatós burkolatot ugyanis ebben az utcában csúfítja el leginkább a kutyapiszok.

Mi lenne a megoldás? Lezárni az utcát az idegenforgalom előtt, vagy megkérni (vagy rászorítani) a kutyatulajdonosokat, hogy nejlontasakokkal és piszokfelszedő lapátocskákkal zsebükben sétáltassák kedvenceiket?

Magam részéről egy átfogó tájékoztatást javaslok a "Vasalóház" előtt bemutatott római kori fórumburkolaton. Itt a kutyáikkal megjelenő kedves soproniaknak a köztisztaságért felelős városi hivatalnok bemutatót tarthatna a szükséges eszközökről, illetve bejelenthetné, hogy a  köztisztaságért felelős szervek ezután ellenőriztethetik, hogy a kutyasétáltatók maguknál hordják-e (és szükség esetén használják-e) a
piszok-elhárító tasakokat. Aki az egykor "Legvirágosabb város" utcáin hagyja a kutyapiszkot, annak meg kellene térítenie a takarítási költségeket.

Városi közgyűlési határozattal kellene tehát megbízni, felhatalmazni az azt vállaló szervet a megfelelő ellenőrzői feladatokkal.

Ha ez a megoldás nem kivitelezhető, akkor - városunk jó hírnevének megőrzése érdekében - az idegenforgalom ideiglenes elterelését javaslom ebből a körzetből.

Egy kutyatulajdonos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hegyekben teker a soproni Velekei Balázs, a biciklis videók királya - látványos felvételek

Több ezer kilométer tett meg, többnyire a magas európai hegyekben a soproni Velekei Balázs. Útközben… Tovább olvasom