Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tudomány érdekesen, ingyen

Hét témakörben kínál szabadegyetemi előadásokat az őszi szemeszterben a Soproni TIT.

A népszerű egészség- és természettudományi előadások mellett művészeti, műszaki, kertészeti, társadalomtudományi és természetvédelmi témákban szerveznek magas színvonalú, ingyenes előadásokat.

Elkészült a Soproni TIT őszi szemeszterének programja. A nyitó előadás és az ahhoz kapcsolódó kiállítás máris nagy érdeklődést keltett, hasonlóra számítanak a szervezők a programok tekintetében is. A neves szaktekintélyek előadásai továbbra is ingyenesek, keddenként látogathatók a TIT-székházban (Széchenyi tér) 18 órai kezdettel.

A tehetséggondozás jegyében háromfordulós történelmi vetélkedőt hirdetnek ősszel a 6–7–8. osztályos soproni és Sopron környéki általános iskolások számára. ˝A legnagyobb magyar nyomában˝ című vetélkedő a Széchenyi-emlékévhez kapcsolódik. A megjelenő programfüzet mellett az egyesület honlapján (titsopron.mindenkilapja.hu) folyamatosan olvashatók a programokkal kapcsolatos információk.

Újdonságot jelent ebben a szemeszterben a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal közösen szervezett ˝kulturális projektciklus menedzsment˝ képzés. Az ingyenes, akkreditált, 180 órás továbbképzési program Sopronban is lehetőséget jelent a közművelődési feladatokat ellátó szakemberek részére. A szakemberképzés szeptember 17-én 25 hallgatóval indult.

A tudományos ismeretterjesztés és a kulturális programszervezés mellett folytatja az egyesület a főként egészségügyi tanfolyamok szervezését is – árulta el Horváth Eleonóra igazgató.

Hagyomány és megújulás

A Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat tavaly ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját. A ma már egyesület formájában működő szervezet a felnőttoktatásból származó hasznát teljes egészében tudománynépszerűsítő küldetésének szolgálatába állítja.

Az operatív feladatokat Horváth Eleonóra igazgató és munkatársai végzik az elnökség irányításával. Az elnök a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, dr. Faragó Sándor professzor, akit szeptemberben beválasztottak a TIT országos elnökségébe is.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedélzeti számítógép, utasszámláló és zöldkérő a soproni buszokon

Mintegy 370 milliós beruházást hajt végre a helyi közösségi közlekedés fejlesztésére Sopron és a Kisalföld Volán. Tovább olvasom