Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Trükkös csatornatisztító csalók Sopronban

Sáros földkupaccal imitálták az elvégzett munkát Sopronban. Eljárás indult csalás kísérlete miatt.

Sopronban egy cég telephelyét kereste fel 2013. szeptember 24-én délután a magát „közmű" munkatársának kiadó férfi. Állítása szerint a szennyvízcsatorna tisztítására kapott utasítást, melynek elvégzését a vállalat rendelte meg tőle. Az irodán dolgozókkal egy megrendelő lapot akart aláíratni munkalap címén az ismeretlen csaló, melynek a cég munkatársai nem tettek eleget.

Időközben a férfi négy munkatársa a telephelyen hozzálátott az „elvállalt munka" elvégzéséhez. Talicskáikkal iszapnak tűnő anyagot borítottak le három aknafedél mellé, imitálva, hogy azokat a csatornákból tisztították ki. Ezt követően kezdték követelni elvégzett munkájuk ellenértékét. Sikertelenül. Távozni kényszerültek a vállalat telephelyéről.

Az ügyben csalás vétség kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a rámenős, munkájukat erőszakosan eladni kívánó mesterekkel szemben.

A csatornák tisztítására szakosodott csalók kék munkaruhájukkal akarják tévedésbe ejtetni a jóhiszemű megrendelőt. Pár perces munkáért akár a valós ár többszörösét is elkérhetik. Legyenek óvatosak, ne váljanak csalás áldozatává.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentéssorozat Fertődön: Takács György hatból hat pert megnyert

Három év alatt, különböző ügyek miatt hat feljelentést tett a fertődi városvezetés Takács György ellen. Tovább olvasom