Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Tragédia után - Életveszélyben az idős asszony

A Fertőújlakon vasárnap késő este történt halálos lakástűz után az életben maradt férfinak a helyi polgármesteri hivatal ajánlott fel egy lakó helyiséget.

Emellett az önkormányzat munkát is biztosít számára.

A házban lakó idős férfi a padlásra mehetett fel, hogy eloltsa a tüzet. Feltételezhető, hogy a nagy sietségben ott elesett, vagy rosszul lett. A gyorsan kiérkező segítség ellenére sem lehetett megmenteni életét. Az elsődleges orvos szakértői megállapítás szerint füstmérgezés okozta halálát.

A férfival egy háztartásban élő testvérét, egy idős nőt, súlyos életveszélyes égési sérülésekkel a győri megyei kórházban szállították. A nő fia, szerencsére nem szenvedett sérülést. A családi ház a tűz miatt teljesen kiégett és lakhatatlanná vált.

A Fertőújlakon élő család tragédiája a helyieket is megrendítette. A középkorú férfi számára a polgármesteri hivatal felajánlotta, hogy néhány napig a művelődési házban lakhat.

Galéria! Fotók: Magasi Dávid


– Az egykori posta helyiségét felújíttatjuk és ide költözhet be a lakás nélkül maradt családtag – mondta el a Kisalföldnek Turi Lajos polgármester. – Az önkormányzat emellett munkát is biztosít a férfinak, hogy legyen miből fenntartania magát.

Fertőújlak, Sarród, Nyárliget lakosai nevében kijelenthetem, a segítség nyújtást a jövőben is folytatjuk. A vizsgálatok lezárulta után, a leégett ház romeltakarítását elvégeztetjük és lakhatásra alkalmassá építjük át.

A soproni tűzoltóságon eközben elkezdődött a tűz okának kiderítése. A Kisalföld információi szerint nem zárható ki, hogy a kéménybe engedély nélkül beépített gerenda miatt csaptak fel a lángok. A tűz gyorsan továbbterjedt, ugyanis a mennyezetet náddal borították be.

– Az ügyen a vizsgálat szakértők befolyásával folytatódik – tájékozatta a kisalfold.hu-t Gyenge Koppány, a soproni tűzoltóság tűzvizsgálója. – Jelen állapotban bűncselekményre, vagy idegenkezűségre utaló nyom nem merült fel. A lakhatatlanná vált ház tetőszerkezete, valamint két szoba teljesen kiégett.

Olvasóink írták

 • 3. Dörgés 2009. december 20. 21:46
  „Szocdem
  Befizessem helyette?”
 • 2. quaestor 2009. december 17. 08:11
  „Sajnos nagyon kevés ilyen hivatal működik az országunkban. Kicsi hivatal, nem is olyan hiper-szuper épületben, viszont annál kedvesebb, humánusabb és segítőkészebb emberekkel. Milyen szép is lenne, ha az ország vezetése is így gondolkodna és tenne a polgárokért...Minden tisztelet és megbecsülés a Sarródi Hivatalé!”
 • 1. szocdem 2009. december 14. 18:02
  „Szegény polgármester, szegény hivatala!
  Mit fogtok Ti ezért "fenntről" kapni! Hát nem tudjátok, hogy 1989 óta az állampolgárokról való gondoskodás szociális demagógia ( Grósz et. Fidesz, Tölgyesi et. Szdsz, Antal et MDF és még sorolhatnám.) Még precedenst teremtetek arra, hogy aki bajban van, azon téllegesen is segitsünk..
  Nem lesz ennek jó vége! Bajnai meg Oszkó et-k rácolgatják is a szemüket! Lakhatás, adófizetés nélkül! Csak nem gondoljátok? Még eltörlődik a vadnyugat, és bejut európa Sopronnál az országunkba!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hete nem vette fel a telefont

Németországból hívta fel a rendőrséget egy férfi, hogy Sopronban lakó idős édesanyja egy hete nem… Tovább olvasom