Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tragédia a völcseji halastónál

Közel egyórás keresés után már csak a holttestét tudták kiemelni a völcseji horgásztóból egy a 29 éves fiatalembernek
– Szinte az utolsó utáni pillanatig, erőmön felül kerestem, kézzel és lábbal kutattam Balázs után – idézte fel a Kisalföldnek a történeteket a völcseji Kiss Csaba. – Addig küzdöttem, amíg a tűzoltók meg nem érkeztek.
Kiss Csaba elcsukló hangon, könnyes szemekkel mesélt a tragédia részleteiről. – Balázzsal régóta ismertük egymást, édesapja völcseji származású, gyakran találkoztunk, beszélgettünk. Így történt tegnapelőtt is. A horgásztó mellett lévő büfében sakkoztunk, biliárdoztunk. Egyszer csak jött a gondolat, mártózzunk meg a tóban. Balázzsal be is mentünk, ő többször kiszólt a barátnőjének, tartson velünk, kellemes a víz. Én már a parton voltam, amikor azt mondta: átúszik a túloldalra.


„ Azt hittük, viccel"

– Néhány perc múlva semmi mozgást, vízcsobogást nem hallottunk – folytatta Kiss Csaba. – Először nem gondoltunk rosszra, azt hittük, biztosan játszik velünk. Aztán ahogy telt az idő, aggódni kezdtünk, hiszen túl nagy volt a csend. A barátnője elszaladt a közeli büfébe, hogy értesítsék a mentőket és a tűzoltókat. Én a vízbe ugrottam, hogy megkeressem, de sehol nem találtam. A közelben lévő társak is segítettek, az autóval bevilágították a tavat. Még mindig bíztunk benne, hogy csak viccel és már kiúszott a túlpartra.

Mint utóbb bebizonyosodott, nem így történt. A kiérkező tűzoltók először csónakkal keresték a huszonkilenc éves fiatalembert, majd a búvárok találtak rá, tíz méterre a parttól, három méter mélyen. Sajnos, élettelenül. Pedig Balázs jó úszó volt, nem fuldokolt, nem kapálódzott. Egyik pillanatról a másikra elmerült...

A sopronhorpácsiak döbbenten hallották a hírt, hogy mi történt a helybéli fiatalemberrel. A településen járva csak jókat mondtak az utóbbi időben kamionsofőrként dolgozó Balázsról, aki egy időben a lövői mentőállomáson dolgozott mentőautó-vezetőként. Segítőkész volt, arra is akadt példa, hogy egy kisgyermeket, aki kezét törte, két karjában vitt orvoshoz. Volt tapasztalata az életmentésben, látott baleseteket, tragédiákat, ezért sem értik, hogy történhetett meg vele a végzetes fürdőzés. Válaszokat keresnek olyan kérdésekre, amelyeket utólag is nehéz megmagyarázni.

Szívmegállás okozhatta

Mint azt a Soproni Rendőrkapitányságon lapunk megtudta, az elsődleges vizsgálatok az idegenkezűséget kizárták. – M. Balázs halálát feltehetően a hideg víz miatti szívmegállás okozta – tájékoztatott Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője. – Az eset körülményeit államigazgatási eljárás keretében vizsgáljuk. Az ügyben igazságügyi orvos szakértőt is kirendeltünk.

Idén hárman fulladtak vízbe a megyében

– Ebben az évben a völcseji volt a harmadik vízbefulladásos tragédia a megyében – tudtuk meg Kovács Krisztina főhadnagytól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. – Az előző két eset Győrben történt. A völcsejit megelőzően, hétfőn egy 53 éves férfi holttestét találták meg a Mosoni-Dunában.

Olvasóink írták

  • 2. syncter 2008. január 15. 10:52
    „HIÁNYZIK!!!!!!!!!!!!!”
  • 1. Kriszti 2008. január 15. 10:48
    „Balázs, nagyon hiányzol nekünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikó István örökös tag

Közel ezerötszázan szavaztak Sopronban a „Petőfi Színház örökös tagja" elismerés odaítélésére. A nyertes Mikó István lett, a teátrum új korának első színidirektora, aki színművészként is, rendezőként is feledhetetlen színházi estéket szerzett a soproni közönségnek. A mostani szavazásnál egymaga a voksok több mint egyharmadát zsebelte be, s ez jelzi, a soproni közönség nem felejti szeretett és igen népszerű művészét, s nosztalgiával gondol a társulati munka egykori irányítójára. Tovább olvasom