Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tragédia a főúton: halálos gyalogos gázolás Peresztegnél

Egy 53 éves nő buszmegállóból akart átszaladni a kivilágítatlan úton, amikor elütötte egy autós Pereszteg és Fertőszentmiklós között.

A tragédia nyomai árulkodtak a baleset körülményeiről, az ütközés erejéről: a nő sötét kabátja az útkereszteződésben hevert, míg a szerencsétlenül járt asszony élettelen teste a felöltőtől több tíz méterre feküdt az út szélén. Mobiltelefonja és táskája is tőle messze, az aszfalton árválkodott.

Az iváni busszal a nő a Pinnye határában lévő buszmegállóig, a pinnyei kereszteződésig utazott. A túloldalon kolléganője várta autóval, hogy mindketten nagylózsi munkahelyükre menjenek.

Az asszony átsietett a főúton, azonban nem vette észre a Sopron irányából Fertőszentmiklós felé tartó személyautót, amely elcsapta. A hölgy sötét kabátban volt, láthatósági mellény nélkül, közvilágítás nélküli szakaszon. Mindezen körülmények miatt a felelősség kérdését az igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy az útkereszteződések, leágazások közelében a védett főúton haladók a rossz látási viszonyok között fokozott óvatossággal hajtsanak, miként a gyalogosok és a kerékpárosok is körültekintőbben haladjanak.

Ahol most halálos baleset történt, pár méterre a főút mentén kereszt jelzi, nem ez volt ott az első ilyen tragédia...
Korábban írtuk:

Súlyos közlekedési baleset történt hétfőn este fél hat körül Pereszteg és Fertőszentmiklós között, a 85-ös főúton. Információnk szerint egy autó egy gyalogost gázolt halálra.

A szerencsétlenül járt nő a helyszínen életét veszítette.

A baleset a pinnyei kereszteződésnél történt. Fotó: Magasi
A baleset a pinnyei kereszteződésnél történt. Fotó: Magasi


A helyszínelés ideje alatt félpályán haladhatott a forgalom.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás a Vas-Villa’ iskolában

Az iskola dolgozói és diákjai évek óta jelentős részt vállalnak a város véradásában. Tovább olvasom