Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Tőzeggyár: kevés a gyerek, ritkább a járat

Fertőd–Tőzeggyár - Megszüntették a Fertődről Tőzeggyár felé 14 órakor induló buszt. A szülők panaszkodnak, a Volán az iskola levelét várja, arra kíváncsiak, vajon hány diák venné igénybe a járatot.
Egy tőzeggyári hatgyermekes édesapa fordult hozzánk panaszával. A gondja az, hogy a Fertődről Tőzeggyár felé közlekedő buszok közül kivették a 14 óra 2 perckor induló járatot. Így az iskolásoknak háromnegyed 5-ig várniuk kell, ha tömegközlekedéssel szeretnének hazatérni.

– Amióta elkezdődött az iskola, újra égetőnek érezzük a problémát – kereste meg lapunkat Katona Kálmán.

„A gyerekeknek hiába vettünk bérletet, nem tudnak busszal hazajönni, mert a 2 órás járatot megszüntették."

– Az mégsem lehet megoldás, hogy mindennap autóval értük menjünk iskola után – panaszolta olvasónk.

– Már tavaly is külön kérésre közlekedtettük a tanév végéig az említett járatot, hiszen mindössze 3–4 iskolás gyermek veszi igénybe – tájékoztatta a Kisalföldet Rombai László, a Kisalföld Volán üzemvezetője. Az utasszámlálás most is megtörtént, az adatok nem változtak. Fertődről Tőzeggyárba most két busz közlekedik, az egyik 12 óra 46 perckor, a másik 16 óra 47 perckor indul. A 14 óra utáni buszt csak pár diák vette igénybe, az a járat vissza Fertődre teljesen üresen közlekedett. Így egyáltalán nem volt gazdaságos az üzemeltetésük.

A fertődi és sarródi polgármesterek levélben fordultak az illetékesekhez. Bognár László, a Kisalföld Volán igazgatóhelyettese az alábbiakat válaszolta megkeresésünkre:

– A társaságunknál napirenden van a téma. Az érintett iskolától várunk adatokat, milyen a gyerekek órarendje, hány diák jár busszal iskolába. Ezek birtokában már el tudjuk végezni számításainkat arra vonatkozóan, mekkora igény lenne a 14 óra után közlekedő járatra. A döntést majd az iskolából érkező információk birtokában hozzuk meg – tájékoztatott a szakember.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weninger Pincészet: az év importborászata

Balf–San Francisco - Az amerikai Wine & Spirits Magazin felvette „Az év… Tovább olvasom