Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Továbbra sem kapták meg a fizetésüket

Sopronkövesd - Bár jogerős bírói határozat van, a sopronkövesdi tantestület még mindig nem kapta meg az elmaradt fizetését a Vocational Academy Alapítványtól. A tanárok szerint a tartozás mintegy 15 millió forint.
Munkaügyi bírósághoz fordult a sopronkövesdi általános iskola tantestülete. Ugyanis továbbra sem kapták meg elmaradt fizetésüket a Vocational Academy Alapítványtól az alkalmazottak. Az első finanszírozási problémák már 2007 novemberében jelentkeztek. Reménykedtek a dolgozók abban, hogy átmeneti nehézségről van csak szó. Nem így történt, ugyanis 2008 márciusától az alapítvány nem fizetett munkabért. A munkavállalók a tanév befejeződése után rendkívüli felmondással megszüntették munkaviszonyukat. Ezt a munkáltató nem fogadta el, így az ügy most a munkaügyi bíróságon van.

– A Vocational Academy Alapítvány bankszámláira a jogerős bírósági határozat birtokában banki inkasszót nyújtottunk be, amely a március végéig elmaradt juttatásainkra vonatkozik. Mindennek ellenére a mai napig nem sikerült hozzájutni jogos járandóságunkhoz – mondta el a Kisalföldnek Árvay Péter, a dolgozók érdekvédelmi csoportjának képviselője.

Szőke Katalin, az iskola igazgatója hozzátette, a tantestület idegőrlő időszakon van túl, de egyben maradt, példát adva ezzel emberségéről, tisztességéről. Most már nyugodt körülmények között – ismét önkormányzati fenntartásban – folyik az oktatás.

Az ügyben megkerestük az alapítvány vezetőjét, Nagy Ottó Lászlót, akit többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnünk.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. .BB. 2008. november 15. 10:58
  „Vocational? Létezik még egyátalán?
  IGEN, nap mint nap oda járok. A kérdés csak az hogy meddig.
  Szeretek ide járni és nem akarok iskolát váltani!
  Én nem látok bele a vezetőség fejébe, de már ideje lenne helyrehozni a dolgokat...”
 • 30. jollán 2008. október 15. 16:35
  „Inkasszó tavaly ilyenkor is volt. sőt fél éve is volt. Eddig mindig kimásztak valahogy belőle. De most nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal ez nem fog sikerülni. Kitartást a még ott dolgozóknak!”
 • 29. Vokis! 2008. október 15. 06:49
  „Nem még nincs csődeljárás! Inkasszó viszont van! Aki teheti október 31-el mondjon fel!”
 • 28. voltvokis 2008. október 14. 21:31
  „Sziasztok!
  Szerintem Maximilián csak ironikusan írja azokat amiket... Úgyhogy ezen nem kell idegeskedni.. Én azt hallottam, hogy csődeljárás indul a voki ellen..”
 • 27. ismerős 2008. október 12. 14:22
  „Egyetértek a 26.hozzászólóval ;hogy milyenek a szemei azt Én nem tudom mert én csak a tettei hatását érzem˛merthogy már 4 havi béremmel tartozik Nekem és én már nagyon el vagyok adósodva de ő még mindig fölényeskedik azokkal akikkel egyáltalán szóba áll.Ez már azért mégis hallatlan.Ugy ahogy a Gordonkából gazdaságiminiszter lett majd belőle is csinálnak valami nagysz... t.~ meg látjátok´lesz ez még majd miniszter is
  l”
 • 26. jollán 2008. október 10. 20:22
  „Maximilián te nem vagy normális. Ennyi. milyen őszinte szemeibe nézzünk bele nol-nak??? beszéltél már te vele valaha is? hazudik bele az én két szép őszinte szemeimbe. és nem fizet. dolgozz te is hónapokig fizetés nélkül aztán majd megismered otto őszinte szemeit meg ami mögötte van. inkább ne irj ebbe a fórumba mert csak felidegesíted az így is ideges dolgozókat akik még mindig ott vannak pénz nélkül.”
 • 25. volt vokis 2008. október 09. 10:53
  „mielőtt bárki nem megfelelő "kiléttel gyanúsítana":
  nem skövesdi, nem vitnyédi vagyok.
  és nem tanítok már.”
 • 24. 9.-nek 2008. október 09. 10:49
  „9. Hozzászólónak
  még tavasszal megkeresték a TV Ügyvédjét, aztán vki sikeresen megfúrta a teljes akciót. amúgy nol nem állt ki még akkor, persze ettől még tájékoztathattot volna a tévé, pár percet mintha szántak volna rá, de ennyi.
  amúgy volt vokis vagyok. szerencsés, mert én megkaptam a fizetésem.(egyénileg - az exkollégák nem akartak/mertek kollektív intézkedésbe fogni, ezzel persze nem bántom őket, biztos megvolt rá az okuk, miért nem; szóval több felszólító levél és e-mail hatására...)”
 • 23. nahát! 2008. október 07. 09:14
  „Azért akadt olyan tantestület, amelyik kiállt az érdekeiért! Más kérdés, hogy a "jogalkotás" nagy ívben sz..ik a munkavállalók érdekeire, hiszen a jogalkotók nagy része is munkáltató a magánszférában. A politika kegyeltjeinek mindent szabad, egy év kellet, hogy a média egy kétperces riportot közreadjon VA viselt dolgainak töredékéről. Egy nyugati demokráciában nem a bérét kérő alkalmazottat fenyegetnék meg börtönnel, hanem a jogsértőre rohadna rá a műanyaglakat is. Na persze mi is demokráciában élünk amolyan VA félében. Itt a haja szála sem fog görbülni a normatíva lenyúlásáért, a munkavállalók jogainak lábbal tiprásáért, szerződésszegésért stb. Persze kellettek ehhez azok is akik eladták a falujukat, mint választott képviselők.”
 • 22. ismerős2 2008. október 07. 08:13
  „Már perel minket! Rohadt szemét állat! Azt ondja követelései vannak felénk! Nekem is, az hogy takarodjon el a környékről!”
 • 21. ismerős 2008. október 07. 06:41
  „Ez az"ember"képes azt mondani hogy az iskolák tartoznak neki .
  De akkor miért nem ő perel az iskolákkal? Miért a tanárok”
 • 20. i-GAZSÁG 2008. szeptember 28. 14:33
  „Kunsziget Felelős Emberei!
  Milyen érzés egy olyan "ember" kegyeltjének lenni, aki lelkileg és anyagilag legalább száz családot tett tönkre??? Néha nem szólal meg az a bizonyos lelkiismeret??? /Ha van még.../”
 • 19. Maximilián 2008. szeptember 28. 13:58
  „Remélem, ha szakértői kormány alakul Nagy Ottó Lászlót kérik fel oktatási miniszternek. Mióta Kunszigeten ő működteti az iskolát a gyerekek imádnak iskolába járni, a környező falvakból is oda hozzák azokat a gyerekeket akikkel valami probléma van. Udvarias, életrevaló ifjakat nevelnek. Az angol oktatás is remek! Minden áldott nap háát ad Kunsziget összes lakosa ennek a kimondhatatlanul nagyszerű embernek!”
 • 18. "elég volt" 2008. szeptember 25. 19:26
  „Ez a Voki már egy agyrém.A gyerekeket fegyelmezni nem lehet mert ugye a szükők fizetnek.Aki próbál oktatni nevelni ugye az már nagy bűnnek számít.Nem beszélve azokról a pedagógusokról akik a másikat befeketíttik.”
 • 17. vitnyédi 2008. szeptember 25. 16:19
  „Igen! Egyetértek a 6. hozzászólóval!!! Tavaly miért nem tudtak dönteni társulási ügyben. Nem kellett volna felmondani a gyakorlott ovónőknek. Még mindig visszavárjuk őket!”
 • 16. Kussli 2008. szeptember 24. 09:26
  „Osli!
  Mi csorgatunk, de Te fröcsögsz.
  nol is csorgathatná már... a pénzt.”
 • 15. obi 2008. szeptember 23. 22:19
  „Nem tudom, hogy észrevetted-e kedves barátom, de alaposan "leparasztoztad" magadat! :)”
 • 14. Osli 2008. szeptember 23. 20:57
  „Ide szokás szerint megint csak azok irogatnak,akiknek nincs jobb dolguk! Csorgassátok csak a nyálatokat parasztok, attól nem lesz pénzetek!”
 • 13. obi 2008. szeptember 23. 20:45
  „Úgy látszik, hogy a szcientológusok már a spájzban vannak! :) (11.)”
 • 12. ismerős 2008. szeptember 23. 17:51
  „Maximilien!Te voltál már 4 hónapig fizetés nélkül? mert én igen a Te Ottókád jóvoltából!!!Engem nem a szeme érdekel hanem a pénzem.Azt szeretném látni.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabin nők elrablása: Két kacagás közt egy gondolat

Sopron - Kellér–Horváth–Szenes a szerzőtrió. Huszti Péter a rendező. A főbb szerepekben… Tovább olvasom