Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Továbbra is titkos a szerződés

Sopron - Jóllehet, a regionális közigazgatási hivatal is a nyilvánosságot szorgalmazza, a városvezetés továbbra sem tárja a közvélemény elé a mélygarázsperben megbízott ügyvédi szerződés részleteit. Így még mindig homály fedi, kit és mekkora összeg fejében bíztak meg a vád képviseletével.
Továbbra sem tudni, a városvezetés mekkora sikerdíj fejében bízott meg egy ügyvédi irodát, hogy képviselje a vádat az előző vezetés ellen indított mélygarázsperben. A soproni városházán elzárkóznak a szerződésben rögzítettek közlésétől. Dr. Dobos József jegyző a polgármesterre is hivatkozva, üzleti titoknak minősítve utasította el a Kisalföld kérését a szerződés összegének és tartalmának megismerésére. (Mindössze városházi szóbeszéd, de vélhetően sok tízmillió forintra rúg a „számla".)
A Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal – Nagy Tamás MDF-es képviselő megkeresésére – azt az álláspontot fogalmazta meg korábban, hogy az önkormányzat vezetőinek kötelessége tájékoztatni nemcsak a képviselőket, de minden soproni polgárt az ügyvédi szerződés tartalmáról. Ez azonban eddig nem történt meg.

– Mivel közérdekű adatnak minősülnek, üzleti titokra való hivatkozással sem zárhatók el a nyilvánosság elől a szerződés részletei – mondta el a Kisalföldnek dr. Németh Éva hivatalvezető, aki kitért arra is, hogy az állásfoglalást kérő képviselőnek felhívták a figyelmét, amennyiben nem történik meg a tájékoztatás, bírósági útra terelheti az ügyet.

Mint ismeretes, Nagy Tamás azután kért állásfoglalást, hogy a soproni polgármesteri hivatalban titoktartási nyilatkozat aláírása mellett is csak részlegesen ismerhette meg a perben a város képviseletével megbízott ügyvédi irodával kötött szerződés részleteit.


Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom