Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Továbbra is a kempingben lesz a VOLT Sopronban - fotó

A megkapott engedély szerint további öt évben a soproni kempingben tartják meg a VOLT Fesztivált. Jönnek a robotok is.


“Mindenütt jó, de legjobb Sopron! – Ezzel a szlogennel szoktunk válaszolni, ha valaki kérdezi, igaz-e, hogy elköltözik Sopronból a VOLT" – indították a sajtótájékoztatót a VOLT főszervezői. 

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, hogy tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproni Lővérekben, amely sokak szerint az ország talán legszebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézniük. “Sopron vezetői – hozzánk hasonlóan - a város egyik fő jelképének tekintik a VOLT-ot, ezért - velük közösen - tavaly nyár óta keressük a megoldást.

Több ízben egyeztettünk Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úrral is. Végül arra jutottunk, hogy a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszín, a soproni Lővér Kemping és annak környéke adhat otthont a VOLT Fesztiválnak."- jelentették be a szervezők.

Lobenwein Norbert azt is elmondta:  - Maradunk, amíg csak tudunk, később sem áll szándékukban elköltözni.

A VOLT idei éve – a minden eddiginél tartalmasabbra sikeredett programkínálat mellett – a környezeti értékek megőrzéséről is szól.A Fertő-Hanság nemzeti park külön standdal jelenik meg a VOLT-on, és a szervezők vállalták, hogy évente 12 millió forinttal támogatják a nemzeti park működését.

A természet megóvása a VOLT támogatóinak is fontos, így a Soproni sört forgalmazó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-vel együttműködve, a VOLT-on a közönség visszaváltható, ún. “repohárból" fogyaszthatja a fesztivál legnépszerűbb italát, a Sopronit.

- Idéntől egyedülállóan nem műanyag palackban, hanem üvegben lesz kapható a víz, ezzel igyekezünk csökkenteni a talajterhelést. Bevezetjük továbbá a visszaváltható, környezetbarát poharat, emellett a korábbi években is megvalósult szelektív hulladékgyűjtést pedig már említenünk sem kell – tették hozzá.

Fodor Tamás, Sopron polgármestere hozzátette: a mai bejelentéssel a VOLT közép- és hosszú távú jövője megoldódott.

- Nemcsak hazai rendezvény, de nemzetközi szinten  is jegyzett a fesztivál. A város pedig nemcsak helyet ad, de szolgáltatást is nyújt hozzá. Idén jó hír, hogy a város felújítása kapcsán újra látogatható a Tűztorony, továbbá elkészült a Kőszegi úti aluljáró, így mind az infrastrukturális, mind a kulturális háttér rendelkezésre áll. A város számít a VOLT-ra és mindent megtesz annak érdekében, hogy itt és jól tudjon működni – zárta a polgármester.


VOLT Fesztivál 2013 - sajtótájékoztató Budapesten


Emil.RuleZ! – csak a VOLT-on!

Több mint öt éve nem lépett színpadra az ország első és egyetlen hálózati jazzbitang zenekara. A kétezres évek egyéni hangzású, kultikus slágereit jegyző, duóvá olvadt együttes amúgy is mindig hobbizenekarként határozta meg magát és egyéb elfoglaltságaira hivatkozva tartott szünetet.

Hajós András és Hegyi György valóban elfoglalt volt az elmúlt években, de tavaly év végén visszatértek és már nem is annyira hobbi szinten, hiszen a kevés megmaradt major multikiadók egyike adta ki új nagylemezüket Gyere át! címmel.

A hét év után, sok vendégművész közreműködésével megjelent új album dalai nemcsak a hihetetlenül hűséges régi rajongótábort rántották egybe, hanem újakat is szereztek a zenekarnak.  A VOLT szervezői pedig ötödik éve ostromolják Hajósékat egy újabb koncert reményében. Kitartó munkájuk gyümölcse július 4-ére várható: fél évtized után, a régi slágerekkel és friss dalokkal újra élőben játszik, kizárólag a VOLT színpadán az Emil.RuleZ!

Punnany Massif-házibuli a VOLT Fesztivál nulladik napján

Tízévesen legfeljebb gyerekzsúrra jár az ember, de egy zenekar életében egy évtized bizony komoly mérföldkő – valami hasonló, ünnepélyes szellemiség szállhatta meg a Punnany Massif legénységét, vagy csak arról van szó, hogy egy kerek évforduló mindig jó alibi egy komolyabb házibulihoz… Ki tudja?

A lényeg úgyis ez: a pécsi csapat összetoborozta a baráti körben aktív, szívükhöz legközelebb álló zenész-cimbiket, hogy az idei VOLT nulladik napján rendesen odacsapjanak. Szóval itt nagy buli lesz, erre garancia a meghívott fesztivál-fejek névsora: ott lesznek többek között a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Kezdet-ék és a Mary Popkids tagjai, Takáts Eszti és zenekara, a Psycho Mutants, a Halott Pénz és a Köztársaság Bandája.

A házigazda szerepére pedig ki lehetne alkalmasabb, mint a tiszteletbeli Punnany-tag Kiss Ádám. És még azt is megígérik, hogy ebben a házibuliban nem lesz idő előtt lehúzva a zene, mert hazajöttek a szülők.

A punnanys fiúkról talán köztudott, hogy a szívükhöz közel áll a VOLT, így idén is az első perctől az utolsóig Sopronba költöznek. A nyitónapi házibuli mellett pár nappal később természetesen headlinerként is találkozhat velük a nagyérdemű.

A tájékoztatón kiderült, a fő támogató, a Magyar Telekomnak köszönhetően idén sok újdonság várható. 

-  Már az utcán járva tapasztalhatták az emberek, hogy komoly arculatváltás történt, „robotlázban" égünk - mondta Fülöp Zoltán főszervező.

- A rendezvény helyszínén is folytatódik a robot-tematika. Hónapok óta dolgozunk azon, hogy ez minél látványosabb formában jelenjen meg. A nagyszínpadot és annak küzdőterét hatalmas robottá „csomagoljuk át", hogy ne csak a koncertek, de egy látványos installáció is fokozza a hangulatot.

Minden este hatalmas parti zárja egyedi látvánnyal és pirotechnikával a nagyszínpad programját. De ez maradjon meglepetés, nem lövöm le a poént - aki eljön, majd megláthatja. 10 képzőművész csapat festményeket, installációkat készít, és a közönséget is bevonják az alkotásba. A korábbi évek népszerű programjai, a kerekasztal beszélgetések, előadások, szabadegyetem továbbra is folytatódnak.

Idén a Diákhitel Kávézóban lehet majd hallgatni az előadásokat. Vendég lesz többek közt Csernus Imre, Tari Annamária, pszichológusok, Zacher Gábor toxikológus. Sok látványos helyszín nyújt komplex élményt, a NFÜ létrehoz majd az Új Széchenyi Terv élményparkot kilátóval, mászófallal. 100 méteres lesiklópályán próbálhatják ki a bátorságukat a fesztiválozók. "Best of Sopron, Best of Hungary" címen szeretnénk bemutatni Sopron azon erényeit, amelyek túlmutatnak a régión.

A korábbi években Borfalun mutatkoztak be Sopron pincészetei, ez a hagyomány természetesen folytatódik, idén pedig a magyar gasztronómia van soron, Magyarország legismertebb kulináris jelképeit hívjuk meg a VOLT-ra - zárták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős járműpark bővítés a GYSEV CARGO-nál

50 darab vasúti teherkocsival bővíti járműparkját a GYSEV CARGO Zrt. Tovább olvasom