Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Továbbjutott szépségek

A Miss Universe Hungary 2004 szépségverseny soproni regionális elődöntőjét tegnap este rendezték a Petőfi Színházban. A szépség- verseny magyarországi licenctulajdonosának döntése szerint valamennyi résztvevő továbbjutott a középdöntőbe.
Egy keszthelyi lány megbetegedése miatt a várt húsz helyett csak tizenkilenc lány versengett az országos szépségverseny soproni regionális elődöntőjében, amelynek résztvevőit Walter Dezső polgármester is köszöntötte. A Kalmár István alpolgármester vezette zsűri munkájában a Kisalföld főszerkesztő-helyettese, Fábián György is részt vett. A Miss Universe Hungary hazánk egyedüli olyan szépségversenye, amelynek győztese a világversenyen képviseli Magyarországot.

Fásy Ádám, a világ- és az európai szépségversenyek magyarországi licenctulajdonosa elmondta: a 2004-es Miss Universe Hungary-ra az országban ezerhétszázan jelentkeztek. „Nálunk nincs nevezési díj, az esetleges pénztelenség ne legyen gátja egy csinos lány érvényesülésének" – fogalmazott Fásy.

A látványos show-műsorral egybekötött elődöntőben dunántúli településekről és a fővárosból érkezett lányok vonultak fel bikiniben, majd estélyi ruhában. Akadt közöttük fodrász, ruhakészítő, egyetemi hallgató is. A zsűri először tíz lányt talált továbbjutásra érdemesnek – köztük a soproni Horváth Anita Xéniát, a mosonmagyaróvári Szabó Máriát és Kaisch Nikolettát, a győri Csapó Erikát –, ám Fásy az eredményhirdetés után a színpadon kijelentette: valamennyi versenyző – köztük a dunaszentpáli Kovács Nikolett és a kimlei Laáber Zita – megérdemli, hogy a középdöntőbe jusson.

A regionális elődöntők közül a kaposvári már korábban lezajlott, a sopronit pedig a szegedi, a nyíregyházi, a debreceni és a miskolci követi. A középdöntő színhelye Székesfehérvár lesz. Az onnan kikerülő húsz legszebb lánnyal rendezik meg a budapesti finálét, amelynek győztese az Ecuadorban májusban tartandó versenyen képviseli hazánkat.

Az elődöntő soproni résztvevője volt Horváth Anita Xénia, a Műszaki Egyetem harmadéves hallgatója: – Idén kezdtem el szépségversenyekre járni, a Miss Cyberpress internetes szépségversenyen különdíjat nyertem – mondja. – Erre a versenyre a nagymamám hívta fel a figyelmemet, a Kisalföldben olvasott róla.

„ Bármennyire is vonz a győzelem, tudom, a szépség mulandó, egy idő után már nemigen lehetne megélni belőle. Így csak hobbiból indulok, első a tanulás."

A Magyar Televízió 1-es csatornája a soproni regionális elődöntőről készített összefoglalóját hétfőn 21 órától sugározza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az osztrák vámosok többsége új feladatot kap

Magyarország uniós csatlakozása után komoly változások várhatók az osztrák vám- és határőrizeti… Tovább olvasom