Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

További gazdasági nehézségek várhatók

Röjtökmuzsaj - A pénzügyi-gazdasági válság még korántsem ért végét, a nehézségek a jövőben tovább mélyülnek. A cégvezetők szerint elkerülhetetlenek a kormányzati megszorítások.
Immáron tizenhetedik alkalommal tartották meg a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállóban a vezérigazgató találkozót. A szerdán kezdődött háromnapos találkozóra számos rangos vendég kapott meghívást: többek között Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, Tölgyessy Péter politikai elemző, valamint Pozvai Zsolt, akit tavaly az év legjobb főnökének választottak.

Röjtökmuzsajra érkezett Oszkó Péter, a Deilotte Zrt. elnök-vezérigazgatója is, akit az új kormány pénzügyminisztereként tartanak számon.

Turi Attila
Turi Attila

A pénzügyi szakember a Kisalföldnek szűkszavúan nyilatkozott, annyit jegyzett meg csupán, hogy néhány napos gondolkodási időt kért, s ezt követően hozza nyilvánosságra döntését. Éppen ezért a jelenlegi gazdasági helyzetről és a várható kilátásokról sem mondott véleményt.

Az előadásokra, kerekasztal-beszélgetésre az ország minden részéről érkeztek cégvezetők.

Oszkó Péter a jelenlegi gazdasági helyzetről és a várható kilátásokról sem mondott véleményt. Fotó: Magasi
Oszkó Péter a jelenlegi gazdasági helyzetről és a várható kilátásokról sem mondott véleményt. Fotó: Magasi

– Több vezetőtársammal együtt úgy véljük, hogy a válság korántsem ért véget, a gazdasági és pénzügyi nehézségek tovább folytatódnak – fogalmazott Turi Attila, a budapesti Streamnet Kft. ügyvezető igazgatója. – A problémákért nem lehet kizárólag a kormányt okolni, hiszen a környező országokban, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában működő partnereink is nehéz helyzetben vannak, pedig ezekben az országokban nincs kormányválság. Igaz, a hazai gazdaság szempontjából sürgető lenne, hogy a politikusok minél előbb megegyezzenek, és átlátható, világos szabályozások lépjenek életbe. Azt is tudni kell, hogy az új kormány várható megszorító intézkedései mellett a cégek is tovább csökkentik a kiadásaikat. Azaz további elbocsátásokra és visszaesésre számíthatunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatvédők startra készen

Sopron - Egyesületet alapítanának a soproni állat- és természetvédők, de egy éve húzódik a hivatalos… Tovább olvasom