Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Tovább tart a vita a hulladékhasznosítóról

Sopron–Fertőrákos - A győri Reflex Környezetvédő Egyesület megfellebbezte a megyei közigazgatási hivatal első fokon kiadott határozatát a golgotai bánya ügyében. Arra hivatkoznak, hogy természetvédelmi érdekeket sért a vállalkozó elképzelése.
Újabb fejezetéhez érkezett a Sopron és Fertőrákos közötti Golgota településrészen egy vállalkozó által elképzelt hulladékhasznosító ügye. Lakossági panaszra ugyanis a Fertőrákos jegyzője által kiadott telephelyengedély ellen fellebbezést nyújtott be a győri Reflex Környezetvédő Egyesület, így a közigazgatási hivatalnál másodfokú hatósági eljárás indult.

Mint ismeretes, egy vállalkozó telephelyengedélyt kért, hogy a tájvédelmi körzetben hulladékhasznosító üzemet létesítsen. (Hulladékhasznosító épülne – Kisalföld, 2007. május 25.) A szükséges hatósági bejárást követően – a szakmai vélemények tükrében – a fertőrákosi polgármesteri hivatal kiadta a telephelyengedélyt. A Golgotán lakók és az üdülőtulajdonosok azonban továbbra is ellenzik a beruházást, mivel a hasznosító tevékenysége nézeteik szerint nem egyeztethető össze a tájvédelmi körzettel.

– Kétoldalas állásfoglalásunkban megóvandó természetvédelmi értékekre hívjuk fel a figyelmet, melyek sérülnének, ha beindulna a vállalkozás – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kalas György, a Reflex Környezetvédő Egyesület jogtanácsosa. – Ezenkívül az elhagyott bánya területét rekultiválásra, azaz feltöltésre jelölték ki, és nem arra, hogy ott zajjal és porral járó tevékenységet végezzenek.

Megkeresésünkre Borsos Ferenc, a hulladékhasznosítót létesíteni kívánó vállalkozó elmondta, véleményük szerint a fellebbezés pontatlan, hiányos és dokumentumokkal nem alátámasztott, valamint pontatlan állításokat tartalmaz. Hozzátette, továbbra is kitart eredeti elképzelése mellett.

Olvasóink írták

  • 1. Géza 2008. január 12. 14:29
    „Tájvédelmi körzet pfff...
    Magyarországon természetvédelem? Aha, egész európában mi vagyunk vezetök! 20 éves autó után kevesebb a sujadó mint egy ujj modern gépkocsi után! Itt kezdödik a gond!

    Továbbá felszeretném hívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy a König speditionak alibi telephelye van onnan nem messze, ami tudomásom szerint tályvédelmi körzethez tartozik. Az ott lévö repülöteréröl nem is beszélve. A repülözaj persze nem zavar senkit, és természetessen egy repülö is akkuval müködik. Állatvilágot ilyen nem zavar. Egyesekre nem figyel fel senki, de kettesekre viszont igen.

    Reflex, csak igy tovább, hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még várni kell a kidőlt kerítés rendbetételére

Sopron - Hetek óta elcsúfítja az Erzsébet-kert látványát az Ady Endre út felőli kidőlt kerítés. A… Tovább olvasom