Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Tovább perelnek a sopronkövesdi pedagógusok

Sopronkövesd - Jogerős bírósági határozat ellenére sem kapták meg Sopronkövesden a pedagógusok elmaradt munkabérüket volt munkáltatójuktól. Az elmúlt tanévben az iskolát működtető alapítvány még többhavi munkabérrel adós.
Hiába fordultak az Oktatási Hivatalhoz, a felügyelő szervekhez a tanárok, jogos követelésüknek csak bírósági úton szerezhetnek érvényt. Mint ismeretes, az elmúlt tanévben az általános iskolát és óvodát a Vocational Academy Alapítvány működtette.

A bérek kifizetése már tavaly novembertől akadozott. A közüzemi számlákat márciustól a helyi önkormányzat fizette. A kilátástalannak ítélt helyzet miatt a tanárok egy része június 15-én, míg a többiek június 30-án rendkívüli felmondással megszüntették munkaviszonyukat. Az elmaradt bérek miatt pedig bírósághoz fordultak. A bíróság március végéig megítélte az elmaradt béreket és egyéb járandóságokat.

– A tanár kollégák egy része így banki inkasszó útján kapta meg márciusi fizetését – tájékoztatta a Kisalföldet Szőke Katalin, az iskola igazgatója. – Úgy véljük, a munkaadó kötelessége a bérek fizetése, ezért tovább folytatjuk a bírósági pert a számunka még elmaradt áprilisi, májusi, valamint júniusi fizetések, a végkielégítések és a felmentési idő miatt. A huszonhárom alkalmazottnak az alapítvány több millió forinttal tartozik.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni Nagy Ottó Lászlót, az alapítvány igazgatóját, akit azonban nem sikerült elérnünk.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. marcixxl 2008. november 08. 12:42
  „Jól teszik,én is perelni fogok”
 • 33. i9smerős 2008. október 27. 05:45
  „Én a saját nevemben írtam ¸nekem 4hónappal tartozik Ottó bácsi és én nem kértem vég kielégítést sem .Én meg elégszem azzal ha a béremet meg adja .De akinek jár a vég kielégítés az miért ne kérhetné.Hiszen önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe.”
 • 32. obi 2008. október 27. 02:19
  „Habár protestáns vagyok, egy régi katolikus hittankönyben olvastam nemrég, hogy három ún. "égbekiáltó bűn" van szerintük. Ezek azok a bűnök, amelyek mind közül a legszörnyűbbek:
  1. Szándékos gyilkosság
  2. Szegények, árvák és özvegyek nyomorúságának nagyobbítása
  3. A MUNKÁSOK BÉRÉNEK IGAZSÁGTALAN VISSZATARTÁSA

  Csak jelzem, hogy attól, hogy valaki teszem azt szcientológus, az Isten ítéletét nem fogja tudni elkerülni!
  (Tudom persze, hogy ez a kövesdi kollégáknak "sovány vigasz"...)”
 • 31. Imre74 2008. október 26. 21:54
  „3 hónappal, de ki nézi már! És még a végkielégítést kifelejtetted ismerős! Mert arra is hajtatok.”
 • 30. ismerős 2008. október 26. 14:55
  „Nekünk már a húsvétunk sem volt az.Majd ha már ti is volt vokis-ok lesztek akkor majd kire veritek a balhét?Ti még csak egy hónappal vagytok le maradva.Majd a negyedik után türelmetlenkedjetek.Mi nem az ott maradt kollégák pénzét követeljük hanem azt amiért meg dolgoztunk.”
 • 29. Vokis 2008. október 26. 10:53
  „Remélem boldog békés karácsonyotok lesz, mert nekünk ezekután sajnos nem! Köszönjük szépen!”
 • 28. Georg 2008. október 26. 10:29
  „27 Vokis !

  ...ezt most komolyan tőlem kérdezed
  Ne vedd kioktatásnak,mint a volt kollégád,de a cikkben ott van világosan

  A cikkből:
  "számunka még elmaradt áprilisi, májusi, valamint júniusi fizetések, a végkielégítések és a felmentési idő miatt. A huszonhárom alkalmazottnak az alapítvány több millió forinttal tartozik."

  .... én nem tudhatom a pontos összeget,de talán te sejted amíg ez nincs kifizetve addig.....?????????”
 • 27. Vokis 2008. október 26. 08:55
  „Georg!

  Nem ez volt a kérdésem! Számokat kérek, időpontot, ha olyan sokmindent tudsz! Légy olyan kedves erre válaszolj!”
 • 26. Georg 2008. október 25. 22:20
  „Kedves "Kultúrált" Vokis !

  Egyáltalán nem vagyok a barátod,mert én azokat megválogatom!!!!

  Sajnos nem tudok mindent,de elég sokat hallok ahhoz hogy véleményem legyen!!!! Ja és te kevés vagy ahhoz hogy bárki véleményét ,hangját elfojtsd!!! Te minek irogatsz,már te sem vagy érintett,kirúgtak a barátaid! Majd ha akarnak írnak ők !

  Belemehetünk anyázásba de nem érezném jobban magam.
  A Kövesdiek azért nem írnak vissza,mert belefáradtak abba hogy a hozzád hasonlók hülyeségeire válaszolgassanak.

  Nézd vissza mikor bírkáztalak le,amikor te már f.szt emlegetsz,meg becstelennek titulálsz ismeretlen embereket ezért vagy BIRKA!!!


  Nem is kell 40 órát dolgoznia ez nem futószalagos munka,de nem is napi 4 -6 óra ahogy egyesek írják!!!

  Ha a véleményem kioktatásként éled meg arról nem tehetek,lehet hogy kissebségi érzés gyötör?,esetleg elfogytak az érveid!!!???

  ÉRVEKET NE INDULATOKAT!!!!!”
 • 25. Volt Vokis 2008. október 25. 21:44
  „Mint ahogy írtad Georg nem vagy tanár! És ahogy olvasom nem is vagy Sopronkövesdi! Akkor lehet egy tiszteletteljes kérdésem?! Mi a ferde f...sznak szólsz te bele a dolgokba?! Szítod itt a népharagot! Kioktatsz mindenkit! Mintha te lennél a mindenttudó szakember! Kedves barátom szeretnélek megkérni, hogy arra, hogy a saját házad táján legyél ilyen okos! A sumákságról nem a Vokiban dolgozók tehetnek!

  Ja ha annyira képben vagy munkaügyekben, akkor hogy mondhatsz ekkora blődséget, hogy egy másik alapítványba vannak kimentve a pénzek?! Könyvvizsgáló lennél? Nem te csak egy ostoba fröcsögő falusi vagy, akinek fáj, mint ahogy nekem is, hogy kicsesztek a családjával! Ez tény. Ettől még nem kell le bírkázni senkit! Ezzel csak magadat minősíted.

  Arról meg annyit, ha valaki a tanári pályát választotta, akkor viselje el, hogy sokan léhűtőnek nézik! Az igazsághz hozzátartozik, hogy egy tanár sem dolgozik heti 40 órát!”
 • 24. Georg 2008. október 25. 20:25
  „Kedves Katalin Csorna!

  Nem olvastad az eddigi hozzászólásokat,mert leírtam,hogy NEM VAGYOK TANÁR (nem lennék alkalmas,mert én nem tűrném el amit egyes taknyos suhancok megengednek maguknak!!!!)a családban van tanár .

  Nem akarlak megbántani,de ne hasonlítsd a TANÍTÓT a TANÁR-hoz, mert ég és föld a kettő.4.-ig még jobban kezelhetők a gyerekek,de kiváncsi lennék mit kezdenél egy 7.-8. assal aki nem csak lesz..rja az órát,de a többit sem hagyja figyelni. Ki nem küldheted az óráról,mert te felelsz érte ha beírsz az ellenörzőbe a szülő nem hogy elmarasztalja,de még bíztatja is,vagy hónapok múlva sincs aláírva az ellenörző.Telefonos megkeresésre nem reagál vagy csak mondja hogy bemegy de mégsem.Jól mutatja a szülői hozzáállást a szülőértekezleten való részvételi arány.

  Nem ér véget a munkaidő a hatodik órával mert szakkör következik,és dolgozatjavítás,és készülés a következő napra,ami nem abból áll hogy a régi vázlatokat előveszi,hanem az osztály érdeklődési köréhez igazítja ,hogy befogadóak legyenek a gyerekek az sem két perc a nyári szünetben pedig tábor van és más programok. Az ünnepeket (ami állt. hétvégén van) próbálják előadják..... Nem azért,de egy gyárban eldobod a szerszámot és kész.

  "Nem dolgozik napi 8 órát"...????
  Ezen logika alapján a körzeti orvos sem érdemel semmit,mert csak napi 4 órát rendel????

  A média azért fontos,hogy felhívja figyelmet a sumákságra. Ez olyan mint a jó szomszéd, figyelmeztet hogy ezzel-és ezzel pórul járhatsz vigyázzz!!!”
 • 23. Georg 2008. október 25. 19:57
  „Én nem vagyok sopronkövesdi,de szerintem azért kell ezt csinálni,mert az alapítvány egy másik alapítványba menti át a pénzét,aztán széttárja a kezét hogy nincs miből fizetni,.....hopppááááá

  Téged nem a kövesdiek szivatnak,hanem a FŐŐŐŐŐNÖÖÖKÖÖÖD!!!!!”
 • 22. Vokis 2008. október 25. 18:44
  „Kedves Sopronkövesdiek!

  Szeretném megkérdezni, hogy meddig szívjátok még a vérünket? Azért kérdem, hogy mire készüljünk, meddig tartsunk még el benneteket! Egy pontos dátumot, vagy összeget szeretnék olvasni és ne gyertek nekem azzal, hogy majd az Ottó megmondja!
  November hónapban mekkora inkasszóra számíthatunk?
  Várom a választ!”
 • 21. Georg 2008. október 25. 17:53
  „Kedves Elemér!

  A ledolgozott évek után jár végkielégítés,mert a munkáltató(alapítvány)nem teljesítette törvényi kötelezettségét pl:nem fizetett munkabért,volt ahol a telefont sem a gázt sem....
  mivel a munkáltató volt az ok,ezért ez" ugyan olyan" mint ha felmondott volna!(LEEGYSZERÜSÍTVE EZ A HELYZET)Ha részletesebbet szeretnél nézz utána;-)Az új-régi munkáltató 0 évvel veszi fel-vissza,és hülye lenne hagyni az elmúlt éveit!!!!!!

  Azért az elképesztő hogy minimális munkaügyi törvényeket felnőtt embereknek magyarázni kell....már bocs:-((((”
 • 20. ex-vokis 2008. október 25. 11:20
  „Kedves Tatai!

  Én nem végkielégítést várok, hanem a MUNKABÉRemet! Amiért megdolgoztam. Végkielégítés pedig jár, már akinek, ezt a munka törvénykönyve szabályozza.
  Sajnos megint irányt váltott az alaptéma. én sem értek egyet azzal, hogy a média lenne a megoldás. Nem. Itt egy segítség van, a munkaügyi bíróság.”
 • 19. Elemér 2008. október 25. 08:41
  „Kedves Georg!

  Fel tudnál világosítani, hogy miért is jár a tanároknak végkielégítés? Én nem követtem nyomon az eseményeket, de ez nagyon érdekelne!”
 • 18. Katalin Csornáról 2008. október 25. 08:38
  „Georg!

  Be kell látni, hogy Kovács Lacinak igaza volt a tanári hivatással kapcsolatban! Én is tanító vagyok! Tedd a szívedre a kezed mind ezt csináljuk!

  Arról, hogy milyenek a gyerekek egyik fenntartó sem tehet! Mi ezt vállaltuk! Itt tartunk ma Magyarországon! 6 éve voltam az Egyesült Királyságban. Áldottam az eget, hogy nálunk nem olyanok a gyerekek, mint ott! Lassan ez a magatartás mégis teret hódít nálunk is!”
 • 17. Kovács Laci 2008. október 25. 08:31
  „Kedves 14-es hozzászóló!

  Igazad lehet a "szerintem" tényleg nem játszik.

  Sajnálom, hogy egy ilyen országban élünk, ahol ezt tehetik a tanárokkal! Sajnálom, hogy egy ilyen országban élünk, hogy egy tanárnak járhat végkielégítés!

  Sajnálom, hogy gépészmérnökként eszembe sem jutna végkielégítést követelni a munkáltatómtól, ha netalántán kitenné a szűröm, vagy megszünne a cég, ahol dolgozom!

  Sajnálom, hogy idáig jutottatok, hogy a médiát látjátok egyetlen megoldásnak! Sajnálom, hogy rá kell jönnötök lassan, hogy lejárt lemez vagytok a médiában és bennetek is eldobnak, mint egy üres tejesdobozt!

  Legjobban azt sajnálom, hogy még most sem érted, hogy ez nem megoldás!”
 • 16. Tatai 2008. október 25. 08:13
  „Nem könyöradományt vártok, meg jutalmat, hanem végkielégítést! Nevetséges! Amíg a fizetésetekért harcoltatok én drukkoltam nektek, de ez már tényleg sok! Nem érdemelnek a tanárok végkielégítést! Nem csak ti egyik sem!”
 • 15. ex-vokis 2008. október 24. 22:25
  „Kedves hozzászólok!

  Mielőtt leütitek a billentyűzet betűit,gondolkodjatok el azon, vajon mi lenne,ha én sem kapnék fizetést hónapokig? Vajon milyen lenne rettegéssel várni a tizedikét? Lesz pénz? Nem lesz? Vagy milyen érzés lenne,ha azt kellenne mondanod a gyerekednek, hogy nincs?
  Senki nem könyöradományt, vagy jutalmat vár. Hanem azt,amiért megdolgozott.”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező az ünneplés?

Hegykő - Olvasói sms-Milyen jogon teszik kötelezővé a hegykői iskolában az október 23-án tartandó… Tovább olvasom