Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Tovább folytatódnak a fürdőfejlesztések

Sopron és környéke - A fedett uszoda és a Lövér fürdő, valamint a Tómalom és a Fertő fejlesztését is tovább folytatja az üzemeltető. A vízművek elgondolásainak csak az anyagiak szabnak határt.

A soproni, a tómalmi és a Fertő tavi fürdők üzemeltetését végző Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. tovább folytatja a fejlesztéseket. A versenyhelyzet is ezt diktálja: Sopron 50–60 kilométeres körzetében rendre megújultak, megszépültek a strandok, osztrák oldalon is, így több igényes strandhelyszín közül válogathatunk. A cél, hogy helyben kapjunk magas színvonalú fürdőzési lehetőséget.

– A városvezetéssel egyeztetve fogtunk a soproni, a tómalmi és a Fertő tavi fürdők modernizálásához – kezdte Hegedüs László, a vízművek vezérigazgatója. – Az elmúlt időszak eredményei után tervezzük a fedett uszoda vízfelületének bővítését. A nyitott strandrész korszerűsítésére és a gyermekmedence bővítésére is gondolunk. Mindez közel egymilliárd forintba kerül, amit pályázati pénzből szeretnénk megvalósítani.

A Fertő tavon az új gyerekjátszótér, a sportpályák és a szociális létesítmények mellett iszapkotrást is végeztek, kavicsos mederágyat hozva létre, hogy a fürdőzés élménye „tisztább" legyen. A Tómalom fejlesztésére is elkészültek a tanulmánytervek. A tó nádas részét is fürdőzésre alkalmassá fogják tenni, amely most a horgászoknak kialakított hely. A kerítést távolabb helyezik el, s megteremtik a tárgyi és személyi feltételeket, hogy ott is korszerű strandot nyissanak.

Hegedüs László vezérigazgató a terveket mutatja. Fotó: M. D.
Hegedüs László vezérigazgató a terveket mutatja. Fotó: M. D.

Megkezdték az ott lévő „dzsungel" kiirtását, a veszélyes fák kivágását, s a főkertésszel egyeztetve újakat telepítenek a helyükre. A jövőben arra a területre öltözőket, szociális és vizesblokkokat építenek. A Tómalomnál a kerékpárút mentén kempinges pihenőövezetet hoznak létre. A horgászokra is gondolnak: a fürdős résztől távolabb egy újabb gát alkalmazásával felduzzasztják a vízfelületet, ott lehet majd pecázni. A tómalmi fejlesztések költsége a becslések szerint meghaladja az ötszázmillió forintot, a finanszírozásra várják az ilyen témában kiírandó pályázatokat.

Olvasóink írták

 • 14. Feri1 2009. augusztus 21. 10:35
  „Szerintem pedig nagyon is szükség van fejlesztésekre, ha kis léptékben, de a mostaniak legalább tesznek valamit ennek érdekében.
  A Tómalom szépült, pénz ide sajnos nem nagyon jutott, de ilyen anyagi helyzetben van az egész ország.
  Sokan mondják, hogy Ausztriában milyen szép minden. Igen, de az ottani fenntartóknak van pénze erre is.
  Talán Tómalomot is fel lehetne fejleszteni annyira, mint a szomszédos Ritzinget.
  Én kívánom, hogy sikerüljön, mindannyiunk érdekében.
  Tancs: az 1-es hozzászólás nem az értelmesebb énedre vall.”
 • 13. Kukac40 2009. augusztus 13. 18:37
  „Persze, hogy csak tervezünk úgy mint a kerékpárutakat is. Minen évben el lehet számolni a tervezés költségét. Ennyire egyszerű.”
 • 12. Beaubo 2009. augusztus 13. 15:08
  „Ja, és még egy dolog: mindig csak "tervek" és "pályázatokról" lehet hallani, olvasni. De mit történik ezekkel a tervekkel ? SEMMI ! A Fertö-tó felújítas évek óta napirenden van, és a mai nap nem valósultak meg....
  Ebben az országban mindig csak tervezünk és beszélünk, sohanem lépjük és megcsináljuk. Annyira elegem van...”
 • 11. Beaubo 2009. augusztus 13. 15:05
  „Nagyon szomorúnak tartom, hogy a mai napig a fürdöink, strandjaink ilyen rossz állapotban vannak és a politikusok csak nézik és nem csinálnak semmit. Fél Sopron Ausztriába megy fürödni, mert ott szebbek, korszerübb, nyugadtabb és ápoltabb a strandok. Szerintem egy Fodor vagy egy Havas vagy Simon még sohanem volt máshol fürödni..... Nagy szégyen egy olyan városnak mint Sopron, hogy a mai napig a strandukat így néznek ki - és itt a Löver fürdö "facelifting-je" se segített nagyon....”
 • 10. TancsKaszabell 2009. augusztus 13. 07:20
  „Tegnap jártam ott.
  A forgalma jelentősnek tűnik.Nekem eddig nem volt szükségem rá.
  Meglepett a gondolata kedves info2009, nem is jutott eszembe eddig.Látok benne rációt,az ott eddig kialakult gyógyító kultúra alkalmas lehet a további fejlesztésre és ez mindnyájunk érdeke lehet.”
 • 9. info2009* 2009. augusztus 12. 12:22
  „Miert nem beszelnek Balfrol. Nemzetkozi es orszagos hiru gyogykezeles es egy mini benti medence. Nevetseges.
  Ha kiepitenek, fejlesztenek a furdot (mivel Balf ugye Sopronhoz tartozik) akkor uj munkahelyeket letesitenenek. Tobb benti es kinti medence kellene, tobb terapias hely. Vagy valami buzlik Daniaban es privatizalni akarjak potom penzert, majd a magan befektetok meggazdagodnak rajta??? Miert nem beszel senki BALFrol?

  A fertorakosi "strand" olyan primitiv (es draga), hogy egy fejlesztes se segit rajta. Mindenki utalja.”
 • 8. sosi123 2009. augusztus 12. 11:05
  „írjatok csak faxságokat, biztos megváltozik tőle valami..:) hülyék..:)Ö”
 • 7. beleptem 2009. augusztus 12. 08:42
  „Az 500 mill. a Tómalomra nem sok, főleg, ha azt nézzük, hogy kempinget és egy újabb tavat szeretnének létrehozni.
  Utóbbi szerintem felesleges, mivel a horgászoknak ott van az egész Kis-Tómalom.
  Ha már új tavat hoznak létre, akkor lehetne az egy csónakázó tó, illetve wake board kötélpályát is lehetne felhúzni. Horgásztóból van ezernyi a környéken, 1001 nem hiszem, hogy kellene. Wakeboard pálya legközelebb Győr mellett Ikrényben.”
 • 6. zooberon 2009. augusztus 11. 14:19
  „Persze Tancs! Majd minden ügyben ki fogják kérni a véleményed! Nem ezen a féltekén élsz Te barátom! Szerintem jelentkezz Dezső bácsinál, hogy Te lehess az egyik tanácsadója, ha megválasztják az emberek a következő választáson! Olyan okos vagy, hogy muszáj lesz kiadnod magadból az észt!”
 • 5. zooberon 2009. augusztus 11. 14:16
  „Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak Csodabimbó! Ugyanis pont fordítva vannak a dolgok, mint ahogy Te azt írod. Senkit nem érdekel, hogy itt Sopronban, vagy a közvetlen környezetében hogyan mennek a dogok. Ha csak nincs valami kézzel fogható, kirívó eset. Különben pedig mindenki éli a saját életét, nem azzal vannak elfoglalva, hogy a városban mennyi közpénzt költ el a városvezetés (ja, egyébként a legtöbben azt sem tudják, hogy mi az az önkormányzat, jobbára csak "Tanács"-ként emlegetik - ismerős, ugye?), hanem azzal, hogy a 8 éves kommunista kormányzás miatti rossz anyagi helyzetükön hogyan tudnának könnyíteni? Nem az a gondjuk, hogy mennyibe kerülnek a jogosan indított perek, hanem az, hogy be tudják fizetni a megemelkedett gázszámlát, meg áramdíjat, stb. Csak Ti páran (Tancs, Csabazs, vitriol2, egysoproni, stb.), a nagy véleményalkotók hiszitek azt, hogy itt mindenki a Kisalfölddel kel és fekszik! A választópolgárok nagy részét nem érdeklik a hírek, mert már elegük van mindenből! Csupán egyet szeretnének: hogy hagyják őket békében ÉLNI!”
 • 4. TancsKaszabell 2009. augusztus 11. 14:15
  „2 sz. HSz-re !

  Nincs itt kettős mérce csak az ön okfejtése hibás !Nem látja a lényeget,most sem !
  Miért is ?
  -Hiszen a kormányzati negyedet "alkotókat" is a szavazók többsége választotta meg,és nem igen egyeztettek senkivel az ott lakók közül.
  -Egy közösséget illető fejlesztés a közösséget érinti és erre nincs és nem is kaphatott felhatalmazást egyetlen párt képviselője sem két évvel előbb.
  -Ez a fejlesztési terv tehát nem egy pártügy,ha nem az itt illetve az ott élők ügye.Tehát ránk tartozik,
  velünk kell egyeztetni és nem egy politikai okokból végletesen megosztott társaság alkalmatlan vezetőivel.”
 • 3. Csodabimbó 2009. augusztus 11. 11:47
  „500 milla Tómalomra az egy kicsit durva... miből? Szerényebben nem lehetne? Akár társadalmi munkában is, az oda kitelepülők talán még fogékonyak is rá. Persze, ha sok a társadalmi munka és ésszerűen történik a fejlesztés, akkor kevesebb pénzt lehet lenyúlni. Tudod zooberon a többséget nem nagyon érdekli mi zajlik az országos politikában, helyi szinten meg felhatalmaztunk egy képviselőt az oké, de nagy részük annyira csökött és jellemtelen, h simán gondnokság alá kellene helyezni őket, nemhogy a közpénzeket rájuk bízni. Össze vagytok nagyon fonódva ti elvetemült pártharcosok, remélem egy lapáttal azért valaki csak meglegyint, h egy kicsit elcsituljatok és helyükre kerülhessenek végre a dolgok.”
 • 2. zooberon 2009. augusztus 11. 09:33
  „"Egyeztetni az ott lakókkal,-akik már közösséget alkotnak-,a vizeket használókkal,-közel ezerkétszázan vannak-, és a fürdőzőkkel,-akiknek száma évek óta csökken a hely elhanyagoltsága miatt -, és a reménybeli vendégek kedvéért kell !" (TK)
  Csak csendesen kérdezem meg Tancs, hogy az általad felsoroltak véletlenül nem szavazópolgárok? Mert szerintem igen, márpedig ez esetben ő többségük választotta/választottuk meg a jelenlegi városvezetést, felhatalmazva őket arra, hogy az ő ügyeikben járjanak el. Ja, és még valami: az általad igen tisztelt kormány mikor kérdezte meg az embereket (bocsánat, mikor egyeztetett velük), hogy kell-e nekik pl. a kormányzati negyed, ami meg sem épült, mégis kidobtak rá 10 milliárd közpénzt, és akkor sorolhatnám. Nyugi, nem akarom elterelni a témát, félreértés ne essék, csak ne legyen itt is kettős mérce, ha lehet kérni!”
 • 1. TancsKaszabell 2009. augusztus 11. 09:02
  „Ejnye,ejnye Igazgató úr még mindig azok a régi reflexek,látom bizony még mindig hatnak.
  Teljesen hibás a kérdés megközelítése ,mint annyi más esetben is,még hogy a "városvezetéssel egyeztetve" ?
  Kire kikre gondol ilyenkor Igazgató úr ?
  Egyeztetni az ott lakókkal,-akik már közösséget alkotnak-,a vizeket használókkal,-közel ezerkétszázan vannak-, és a fürdőzőkkel,-akiknek száma évek óta csökken a hely elhanyagoltsága miatt -, és a reménybeli vendégek kedvéért kell ! Ha lehet,ha kérhetem, szerintem ezt így kell tisztességesen megközelíteni ma már, a siker reményében !
  Az önző érdekeket ki kell szűrni !Mert lesznek ilyen törekvések is,vagy már vannak ?
  Minden más megközelítés csak feszültségeket fog okozni ! Ebből pedig van már úgy is elég és elegünk is !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasfüggöny-túrákat szerveznek

Sopron - A Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából vasfüggönytúrákra várják az érdeklődőket… Tovább olvasom