Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Tovább csúszik a nagylózsi árvíztározó építése

Egyelőre nem épülhet meg a tervezett árvíztározó Nagylózson. Az iskola ugyanakkor nyolcmillió forintból újulhat meg egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Nagylózson régóta gondot okoz, hogy a nagyobb esőzések után kiönt a falun átfolyó közcélú csatorna. A nagylózsi önkormányzat a környező községekkel összefogva oldotta volna meg a belterületi csapadékvíz elvezetését, de erre vagy nem akadt pályázati lehetőség, vagy ha mégis volt, akkor azon nem nyert. Az önkormányzat ezért a közelmúltban úgy döntött, a problémát egy árvíztározó tó megépítésével orvosolja. A megoldás azonban tovább késik, mivel az erre beadott pályázatot is elutasították.

– Máshogy nem tudjuk megoldani ezt a helyzetet, így amint lehet, újra pályázunk. A lakosság védelmében mindenképpen szükséges lenne az árvíztározó – mondta portálunknak Marton Ferenc polgármester, aki hozzátette, a település egy másik pályázata viszont sikeres volt.

Nagylózson régóta gondot okoz, hogy a nagyobb esőzések után kiönt a falun átfolyó közcélú csatorna.
– Az Oktatási Minisztérium pályázatán nyolcmillió forintot nyertünk iskolafelújításra. Parkettázásra és a nyílászárók cseréjére fordíthatjuk ezt az összeget. Emellett bízunk benne, hogy a ravatalozó felújítására beadott pályázatunkat is kedvezően bírálják el. A közlemúltban huszonnyolc építési telket alakítottunk ki, a gazdasági helyzet miatt biztosan gyengült az érdeklődés, de azért bízunk benne, hogy ezeket értékesíteni tudjuk.

Olvasóink írták

  • 1. timcsi0019 2010. április 11. 20:31

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb busz a Tesco felé Sopronban

Jövő héttől változik a soproni buszmenetrend. Vannak járatok, ahol csak néhány perces módosítás lesz… Tovább olvasom