Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Történelmi pletykák Hunyadi Mátyás udvarából - fotók

Soha nem szabad a királynak és a királynénak hátat fordítani, egy hölgynek akár három ruhája is lehet, de semmiképp ne hívják Borbálának.

Összesen 6 iskola, 100 általános- és 150 középiskolás tanulója nézte végig egy özvegyasszony és a húga beszélgetését.

A Soproni Múzeum munkatársai korhű ruhában és díszletek között „pletykáltak" Hunyadi Mátyás koráról. A történelem órán már hallottakat egészítették ki érdekes és hiteles információkkal, a fiatalok bepillantást nyerhettek a reneszánsz világ mindennapjaiba.

Történelmi pletykák Hunyadi Mátyás udvarából


A rendezvénnyel az utolsó dicsőséges magyar király megválasztásának 555. évfordulójára emlékeztek a szervezők. A Mátyás-napok már egy hagyományos program a Liszt-központban. Idén a rendhagyó tanítási órával kezdődött és vasárnap délután Hollós Mátyás játszódélutánnal folytatódik.

A király fekete serege is áthelyezi a székhelyét Sopronba: a lovagok játékos formában mutatják be életüket. A lányoknak udvarhölgyképzés lesz, illetve bárki részt vehet csillag- és tenyérjósláson is. A kézműves programok mellett megtartják a Budai kutyavásárt: az, aki legalább 10 saját készítésű kutyát hoz, Mátyás-aranyat kap ajándékba.

Este már felnőtteknek való programot kínálnak a Liszt-központban. Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népdalgyűjtőt valószínűleg nem kell bemutatni a közönségnek. Mátyás-mesékkel érkezik Sopronba, hangulatos, színes előadást tart 18 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második Rock-farsang Sopronban - videó

Sopronban fellép többek közt a P. MOBIL, a LORD, a ROAD, valamint a Hungarica is. Tovább olvasom