Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Történelmi játszóház, rendhagyó tárlatvezetés Sopronban

A Soproni Múzeum szabadtéri kiállításra, rendhagyó tárlatvezetésre és történelmi játszóházba hívja a látogatókat augusztus 15. és 18. között a Fő téren.

A Soproni Múzeum szervezésében a XVII. századi soproni országgyűléseket és a koronázási helyszíneket bemutató szabadtéri kamarakiállítás nyílik csütörtökön a Tűztorony látogatóközpontja előtti várfalsétányon. Az ingyenes tárlat augusztus 20-ig látogatható.

Aki többet szeretne tudni Sopron aranykoráról, annak érdemes részt vennie szombaton 16 órától dr. Kelemen István történész rendhagyó tárlatvezetésén.

A Múzeumok Éjszakáján is történelmi játékra hívta a látogatókat Kuslics Katalin művelődésszervező (a fotó jobb szélén).
A Múzeumok Éjszakáján is történelmi játékra hívta a látogatókat Kuslics Katalin művelődésszervező (a fotó jobb szélén).


– A koronázás időszaka a várostörténet egyik legfényesebb korszaka – ad magyarázatot dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója a felvetésre, hogy miért ezt a korszakot állították nyári programjaik középpontjába. – Az elmúlt években kutatások, kiállítások, rendezvények sorát szenteltük e témának, és szeretnénk, ha soproniként mindannyian büszkék lennénk történelmi múltunkra.

A gyerekekre is gondoltak a szakemberek, Királyköszöntő gyűlés elnevezéssel történelmi játszóházat szerveznek. Pénteken 16 és 17 órai kezdettel, szombaton pedig 10 és 11 órától indulnak a gyermekprogramok a Storno-házban. Az időutazás résztvevői a koronázás korába csöppennek és átváltozhatnak főúrrá, nemes hölggyé.

A gyerekek korhű jelmezben ismerkedhetnek a kor szokásaival és saját kiegészítőt is készíthetnek, hogy minél jobban átéljék az egykori főúri udvarok hangulatát. A koronázási ünnepély idején (augusztus 15–18.) a gyermekek ingyen látogathatják a Tűztornyot, a Storno-ház kiállításaira egy jeggyel ketten mehetnek be.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfújta a szél Sopronban: áll a monumentális színpad - fotók

Elkészült a színpad, megérkeztek a díszletek és a jelmezek az Elfújta a szél musical szombati és vasárnapi, soproni bemutatójára. Tovább olvasom