Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Tornatermi fejlesztések három soproni iskolában

A soproni önkormányzat segítségével, három soproni iskolában TAO-s pályázat keretében felújítják a tornatermeket.

A Deák téri Általános Iskola, a Vas- és Villamosipari Szakközépiskola és Gimnázium, valamint az Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Középiskola diákjai tarthatják a testnevelésórákat és sportolhatnak a felújított sportlétesítményekben.

A három iskolában a testnevelést szolgáló épületrészek TAO-s pályázat keretében újulhatnak meg.

A pályázaton nyert összeg 18,9 millió forint mellé a soproni önkormányzat biztosította a 8,1 millió forint önrészt. Ezt a sporttámogatási pályázatot az FKL Sopron Kft. nyújtotta be és menedzseli.

Elsőként a Deák téri oktatási intézmény tornaterme készült el, ezt mutatták be a sajtó munkatársainak. Itt felújították az öltözőket, korszerűsítették, megoldották a meleg víz ellátást, teljes vízszerelvény cserére is sor került, festést is végeztek és új burkolatot kapott a korszerűsítés keretében a tornateremt.

A tornaterem felújítása elsősorban a kosárlabda és az asztaliteniszt-sportágakat szolgálja. Ezért kicserélték a palánkokat, a bordásfalakat, a terem két végén felújították az ütközőfalakat, elválasztó függöny került be a terembe, így egyszerre két osztály tud sportolni egyidőben.

A felújítást a csütörtöki esemény alkalmával közösen tekintette meg Abdai Géza, Sopron város közösségi ügyeiért felelős alpolgármestere, a városrész önkormányzati képviselője, Osváth András, valamint Pojbics Szabolcs a pályázatot benyújtó FKL Sopron Kft. ügyvezető igazgatója.

A felújítás részleteit Asbóth Imre, a Deák téri Iskola igazgatója mutatta be, aki elmondta: a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtését is szolgálja a fejlesztés és a minőségi utánpótlás-nevelést azokban a sportágakban, amelyeket ebben az intézményben választhatnak a sportolni szándékozó gyerekek, fiatalok.

Forrás: sopron.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták: soproni lakásba tört be a tatabányai férfi

A nyomozók a lopott műszaki cikkeket egy harkai családi házban megtalálták. Előzetesben egy… Tovább olvasom