Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Tömegkarambol súlyos sérülttel

Sopron - Közlekedési baleset történt csütörtökön a délelőtti órában a 84-es elkerülőút és a Rákosi út kereszteződésénél. A vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
Az elkerülőúton közlekedő személygépkocsi vezetője annak ellenére akart balra kanyarodva a Rákosi útra hajtani, hogy azt a közlekedési jelzőtábla tiltja. A vele szembejövő, s szabályosan közlekedő gépkocsi is bekanyarodott - jobbra kis ívben - a Rákosi útra, de a két jármű a kereszteződésnél összeütközött. A vétlen sofőr autója az okozó személygépkocsit a kihajtásra váró másik két járműnek lökte.

A négy személygépkocsiban összesen mintegy hárommillió forintos kár keletkezett. A vétlen autóst - egy hölgyet - nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel szállították a kórházba. A szabálytalanul kanyarodó autós gyakorlatilag sértetlenül megúszta a balesetet.Baleset a soproni Rákosi úton nagyobb térképen való megjelenítése

Olvasóink írták

 • 16. FREDDY/S 2009. május 02. 13:11
  „Lobbo71, ha csak sárga lámpával telepítették volna, akkor is olcsóbb lenne, mert most csak a sárga villog, így egy picit ez is értelmetlen, nemde...”
 • 15. Lobbo71 2009. május 02. 12:18
  „Freddy, ha először lámpákat telepítenek, utána meg átépítik körforgalommá, akkor sokkal több pénzt lehet lenyúlni, mint ha egyből körforgalom lenne. Ilyen egyszerű. A haverok útépítő cégének is meg kell élnie valamiből.”
 • 14. jocó123 2009. május 01. 20:36
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  Tömegkarambolról akkor beszélünk, ha legalább nyolc sérült van egy balesetben. Tudom, így többen elolvassák a cikket.”
 • 13. Korrekt5 2009. május 01. 12:06
  „GYEREKEK - GYEREKEK!.....már megint, mindenki hibás csak a vétkes nem :(

  Egész EU-ben sokmillió hasonló utkörösztözödés van de egyiket sem fogják áttalakitani.
  Egy dolog van amit lehet tenni ebben az esetben, szabályosan közlekedni és kész.
  Azt az idiótát meg annak rendje és módja szerint sülyosan megbüntetni, felfüggesztett börtönbüntetéssel.
  És legközelebb meggondólja, hogy ki teszi e az embertásait életveszélynek.”
 • 12. FREDDY/S 2009. május 01. 08:22
  „A körforgalom értelmesebb és jobb megoldás lett volna, de a Kőszegi - Csengeri kereszteződés is először lámpás volt, míg végül tanultak, avagy mégse az illetékesek, nemde...”
 • 11. creat 2009. április 30. 17:56
  „Örülök, hogy azért vannak, akik hozzám hasonlóan látják a helyzetet.
  Én megkockáztatnék egy javaslatot. Az adott kereszteződésben lezárnám a Rákosi utat. Legfeljebb mindkét irányból a jobbra kanyarodást engedném meg. A következő kereszteződés 200 méterre van, addig bírjon elmenni minden autós. Egyedül a buszjáratnak kellene új útvonalat elkerülni. Szerintem nem lenne baj, ha az Inkubátorház mögötti lakótelepre bemenne. Evvel szerintem az elkerülő út gyalogosforgalmát is csökkentenék a lakótelep felöl.”
 • 10. peskaneo 2009. április 30. 15:58
  „creat, teljesen igazad van a lámpával kapcsolatban. Ide biztos nem tettem volna lámpát. De aki odatervezte, annak csak gratulálni tudok...
  Az "elkerülőn" így is néha a bobpályáig ér a sor vége, el lehet képzelni, mi lesz ha ezt még egy piros is megfogja. Kópháza fele a körforgalomból nem lehet majd kimenni, ezzel beáll a Híd utca és a Pozsonyi út forgalma.
  Lehet majd anyázni, dudálni, stb...
  A körforgalom lenne a megoldás és egy rendes elkerülő út!!!!”
 • 9. creat 2009. április 30. 14:37
  „Az adott helyen, valóban tábla tiltja a körforgalom felöl a balra kanyarodást. Ha a lámpák működni fognak, akkor is tilos lesz a balra kanyarodás. Evvel együtt, én úgy gondolom, hogy eddig is jól szabályozott volt ott a forgalmi rend, nem a lámpák beüzemelését kellene sürgetni, hanem egyszerűen "csak" be kellene tartani a meglévő szabályokat!
  Egyébként a lámpákról az a véleményem, hogy ha eddig nem volt fönnakadás a körforgalomban, - márpedig eddig is volt, hogy a Patak utcáig, vagy még messzebb állt a sor, - most a lámpák miatt hatalmas káosz lesz néha a körforgalomban. És majd még a keresztben haladók sem tudnak továbbhaladni, mert a lámpa irányában haladók beállnak a körforgalomba.”
 • 8. 1soproni 2009. április 30. 14:26
  „Nem behajtani tilos tábla, "csak" kötelező haladási irány van ott”
 • 7. soproni 2009. április 30. 14:25
  „Jó lenne,ha végre működnének a lámpák,bár ez a baleset nem annak hiányában történt. Szomorú,hogy figyelmen kívül hagyják a tiltó táblákat és a szenvedő fél ebben az esetben is a vétlen autós volt.Nem kellene még szabálytalanságokkal is rontani az amugy is katasztrofális közlekedést Sopronban.”
 • 6. Tri-Ton 2009. április 30. 14:02
  „A következő formában tudom értelmezni a közlekedésben . A magasabb rendű útról az alacsonyabb rendűre lekanyarodni , míg fordítva felkanyarodni lehet . Mint ahogy vidékre le , BP.-re pedig fel szoktak menni . ( páran közülünk is )”
 • 5. omm 2009. április 30. 13:41
  „a lekanyart ősi indoeurópai felszólító módú ige, jelentése: baszoga(t)sd a lektort!”
 • 4. bbsc 2009. április 30. 13:35
  „LiamDevlin: nem a te hibád nincs is olyan szó: )Max a tanyasi nyelvben:D
  taimagic: a kis ívben kanyarodónak van elsöbbsége. De amúgy is a szabályosan közlekedőnek volt elsöbbsége itt, nem a behajtani tilos tábla ellenére behajtni akarónak:)”
 • 3. LiamDevlin 2009. április 30. 13:06
  „Sajnálatos a baleset meg minden, de van olyan szó, hogy "lekanyart"? Én még nem hallottam, de ez lehet, hogy az én hibám:):)”
 • 2. Lobbo71 2009. április 30. 12:50
  „a "lekanyart" szó vajon ige, főnév vagy a Kisalföld szegénységi bizonyítványa?”
 • 1. taimagic 2009. április 30. 12:07
  „Ugye kellene oda a lámpa, ami van is! de MIKOR FOG VÉGRE MŰKÖDNI???????
  Ha kell felprogramozom INGYEN! Maximum egy fél nap és kész!

  Magyarok cselekedetei.....

  Másrészt kinek van elsőbbsége? Aki nagy ívben kanyarodik, vagy aki kicsibe? Ugye a KRESZ, de régen volt....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátrányos a tervezett átépítés?

Sopron - Több tucat vállalkozást érinthet hátrányosan a Győri út tervezett átépítése. Az… Tovább olvasom