Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Tombolán nyert utazást a pápához

Sopron - Pápai audienciára szóló meghívót nyert a tombolán dr. Varga Józsefné. A meglepetéstől alig jutott szóhoz a soproni keresztény bálon, hiszen nem is sejtette, hogy ilyen különleges díjat sorsolnak.
– Nagy meglepetés volt a nyeremény, a római út XVI. Benedek pápa audienciájával. Egy személyre szól a fődíj, de már eldöntöttük, ketten utazunk a férjemmel. Vallásosan nevelkedtünk, keresztény szellemben éljük mindennapjainkat. Rómába utazni számunkra olyan, akár egy zarándoklat. Az Örök Városban jártunk már, de az az a hely, amit ha tízszer lát az ember, akkor is talál újdonságot legközelebb – mesélte a Kisalföldnek dr. Varga Józsefné dr. Horváth Mária.

– Egy keresztény embernek a pápával való találkozás maga a csoda, ez teheti fel a koronát a római útra. A Vatikánt látni és részt venni XVI. Benedek audienciáján mindkettőnk számára egy életre szóló élményt jelent – mesélte a Kisalföldnek dr. Varga Józsefné dr. Horváth Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának dékánhelyettese. – Máskor is eljárunk bálozni, többnyire a munkahelyi közösséggel kapcsolódunk ki, az egyetem rendezvényein is rendre ott vagyunk. Ez a keresztény bál szép programnak ígérkezett, remekül éreztük magunkat, s akkor sem csalódtunk volna, ha csakúgy, mint eddig, most sem nyerünk semmit a tombolán. Ám ezúttal mi voltunk a legszerencsésebbek.

Rómában jártunk már, ezúttal útitársaink keresztény egyetemisták lesznek. Az is különös ajándéka a sorsnak, hogy a program a tanév vége után kezdődik, így tényleg remek kikapcsolódást és feltöltődést nyújt majd.

Dr. Varga Józsefné
Dr. Varga Józsefné

– A bál ötlete tőlem származott – kezdte Henczel Szabolcs szakkollégiumi igazgató lelkész. – Az volt a cél, hogy a keresztény értelmiség, a vallásos elveket valló egyetemi ifjúság számára rendezzünk egy közös ünnepet így farsang idején. A tombolasorsolást mindenki izgatottan várta, noha nem sejtették, milyen különleges felajánlás lapul a nyeremények között. Ez volt a legstílusosabb ajándék, hiszen évek óta szervezek keresztény fiataloknak római utazást, ottani paptestvéreim segítségével. Idén is úgy alakítjuk a programot, hogy a Szentatya nyári szabadsága előtti utolsó audienciáján részt vehessünk. Ebben az esztendőben július elsején megyünk a Vatikánba, ahová velünk utazik a tombolanyertes is, a győri Varga Józsefné dr. – tájékoztatott Henczel Szabolcs lelkipásztor.

Szerdai audienciák

A pápa szerdán délelőttönként tartja általános audienciáját az erre a célra Pier Luigi Nervi által 1971-ben tervezett csarnokban, melynek színes ablakai Giovanni Hajnal magyar származású művész alkotásai. A csarnok 12.000 ember befogadására képes. A pápa az audiencián üdvözli és megáldja az egyes zarándokcsoportokat.


Olvasóink írták

  • 3. joco 2009. március 02. 15:03
    „1-es : tudod van irányitott "nyerés" is.”
  • 2. rebetli 2009. március 02. 13:32
    „Biztos igaza van ˝bogote˝-nak! Nem híszem, hogy ennyire hívő,de jól tud helyezkedni!!!”
  • 1. bogote 2009. március 01. 22:22
    „Talán nem véletlenül ő nyerte.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörők és lángok

Sopron - Betörtek péntek éjjel a Somfalvi út egyik épületébe, ahol korábban munkásszálló működött.… Tovább olvasom