Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Tombolahúzás rendőrséggel

Újabb botrány kerekedett a Miss Fertő tó – Fertő Tó Szépe szépségverseny körül. Az amúgy is kacifántos rendezvény váratlan meglepetéssel szolgált: a rendőrség lefoglalta a tombola fődíjaként kisorsolt robogót, amelyet - mint kiderült - csak bemutatásra kértek el a szalonból. 
(illusztráció)
Eddig „csupán" egy jogvita háborgatta a kedélyeket, mivel a térség egyik menedzserirodája, a Videopress azzal vádolta meg a Totáldivat Színházat, az esemény szervezőjét, hogy az ellopta a védjegyoltalom alatt álló rendezvényüket. Most a verseny lebonyolítása után több mint egy héttel bűncselekmény ügyében nyomoz a rendőrség, és elkobozta azt a motorkerékpárt, amelyet a tombola fődíjaként sorsoltak ki.

Boldogan ment a színpadra

– Egyszerűen nem tudok napirendre térni a történtek felett – mondja Kondor Adrienn, aki egy héttel ezelőtt még egy több százezer forint értékű új robogó boldog tulajdonosának hitte magát. – Édesapámmal mentünk el a szépségversenyre, a megvásárolt belépővel egyben jogosulttá váltunk a nyereménysorsoláson történő részvételre, amit korábban plakátokon is meghirdetett a rendező. Izgatottan vártuk a félmillió forint értékű új robogó kisorsolását, ami éjfél előtt negyed órával meg is történt. Amikor egyezett a nálam lévő hatjegyű szám a kihúzottéval, majd kiugrott a szívem helyéből. Nagyon boldogan mentem a színpadra és nem győztem gratulációkat fogadni. A szépségverseny eredményhirdetése után át is adták a Piaggiót, amit be is indított egy szakállas, ismeretlen férfi. Amikor a motor papírjai után érdeklődtem, egy cédulára felírta a nevemet és telefonszámomat, ígérte, hétfőn minden igazolást kézhez kapok. Ezt a férfit egyébként azóta sem láttam...
Adrienn újdonsült nyereményét ki is próbálta, de a dokumentumokra hiába várt. Helyette a rendőrség hívta telefonon és közölték vele, hogy a robogót hatósági tanúk jelenlétében le kell foglalniuk, mert a motorszalon tulajdonosa, ahonnan a jármű származik, feljelentést tett az ügyben. Mivel a szépségverseny rendezői azt nem adták vissza neki, holott csupán egy bemutatóra kölcsönözték.

Csak bemutatóról volt szó

A történtek után többször is próbáltuk elérni a szépségverseny rendezőjét, Schneiderné Burai Ilonát, aki a Totáldivat Színház tulajdonosa, de mobiltelefonját napok óta üzemen kívül hagyta. A soproni motorüzlet tulajdonosa – aki kérte nevének elhallgatását – a Kisalföld érdeklődésére azonban elmondta, hogy maga Schneiderné kereste meg őt, hogy az egyik csaknem félmillió forint értékű robogót a rendezvényen bemutathassák. A szerződésben csak bemutatóról volt szó, és nem arról, hogy a szépségverseny rendezői meg is vásárolják tőle a járművet, állította a szalon tulajdonosa. Ezért aztán ő hiába várta a motor visszaszállítását, a versenyszervezők átadták azt Kondor Adriennek, aki egyébként meg is jelent a szalonban és kérte a jármű papírjait. A szalon tulajdonosa emiatt igencsak meglepődött és rövidesen a hiányzó motor ügyében feljelentést tett a Soproni Rendőrkapitányságon.

Sérelmes lefoglalás

Kuzsnerné dr. Bereczi Éva, Kondor Adrienn jogi képviselője elmondta, ügyfele nagyon kellemetlen helyzetbe került. Ugyanis megindítottak egy büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen nagyobb értékben elkövetett csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt. Ebben tanúként hallgatták meg Kondor Adriennt, valamint lefoglalták a robogót. Mivel a lefoglalást sérelmesnek tartják, panasszal fordultak a városi ügyészséghez. Az eljárás folyamatban van.

Előzmények:

Kié lesz a Fertő tó Szépe? (2002-07-09) >>
Korona a Fertő tó sellőjének (2002-07-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorosabb a nadrágszíj

Sopron képviselő-testülete módosította a város idei költségvetését. A büdzsé aktualizálása miatt… Tovább olvasom