Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Tómalom fürdő: Májusra végeznek a felújítással

Tómalom fürdőn már készülnek a strandnyitásra, a tervek szerint május elsejére végeznek a felújítási munkálatokkal. Új kerítés épül, korszerűsítik a játszóteret is.

Kihelyezett ülését tartotta Tómalom fürdőn kedden Sopronkőhida-Jánostelep-Tómalom részönkormányzata. Ennek keretében Simon István alpolgármester, Varga Ákos, a Soproni Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, és Varga Tibor, fürdő üzemmérnökség vezetője tartott helyszíni tájékoztatót a felújítási munkálatokkal kapcsolatban.

– A fürdő körüli düledező kerítést lebontották, helyette egy új épül. A környék legszebb részén egy felújított, bekerített, az EU szabványoknak megfelelő, korszerűsített játszótér várja majd a kicsiket – kezdte Simon István alpolgármester. – A bejárat melletti épületre egy szintet ráépítettek, felül raktár lesz kialakítva. A büfé is megújul, s emelett új kapu, pénztár várja majd a látogatókat. A föld alatti vezetékek felújítása is megtörténik. Fejlődik a város, fejlődik a környék – folytatta az alpolgármester, majd hozzátette, Tómalom kiváló célpontja az egyéb szabadidős tevékenységeknek is. Kerékpárral könnyen megközelíthető, s tovább lehet „tekerni" a Fertő tóhoz, vagy a Kecske-hegyi kilátóhoz is.

Varga Ákos, műszaki igazgató úgy fogalmazott, már készülnek a strandnyitásra, a munkálatokat ugyanis május elsejére tervezik befejezni. A beruházás összértéke közel huszonötmillió forint.

Olvasóink írták

 • 9. RábaViktor 2012. április 14. 16:57
  „Már épp ideje volt a felújításnak! A vezetékek szörnyű állapotban voltak, ez már az utolsó pillanat volt.
  Mindenkinek jobb lesz így akik nyáron idejönnek kikapcsolódni, hisz nem minden család jut el a Balatonra, vagy külföldre. Sok kis gyeremekes család jár ki nyáron, akik biztosan örömmel veszik majd birtokba az új játszóteret. Ja, hogy másra is lehetne költeni a pénzt? Biztosan. De hát mindenhol kevés van, és aki idejön pihenni, az legalább majd jobban érzi itt magát mint az elmúlt években. Köszönjük!”
 • 8. ruig 2012. április 13. 12:35
  „ÁrtatlanBárányka." A Fő "Varga nagyon rendes korrekt ember a Vízmű Műszaki Igazgatója.A másik Varga a fedett uszoda,Tómalom valamint a Fertő-tó pihenő telep üzemeltetési részleg vezetője.”
 • 7. öröksoproni 2012. április 12. 17:31
  „Kullancstalanítás is lesz?”
 • 6. ÁrtatlanBárányka 2012. április 11. 20:52
  „Ez is Varga, az is Varga, nekem csak ez a büdös az egészben....”
 • 5. csingilingi 2012. április 11. 12:54
  „molten13
  Hála a hozzád hasonlóknak remek hely a Tómalom. Hideg a víz, békák és mindenféle élőlények keserítik a strandolók életét. Elkeserítő, hogy homok megy a papucsodba. Jobb, ha valami fedett, meleg vizű agyonklórozott helyen rontod a levegőt. Veszteséges? Megéri.”
 • 4. nága 2012. április 11. 11:40
  „Minden fejlesztésnek örülni kell, nem mindent csak fitymálni. Igenis megérdemli ez a szép környezetű fürdő a minőségjavítást. Én nagyon örülök neki.”
 • 3. sopron700 2012. április 11. 03:40
  „Drukkolok,hogy az időjárás engedje időben befejezni a munkálatokat.Meg kell őrizni ezt a természeti adottságot,amit az őseink is kihasználtak,- egykor virágzó strandélet volt itt.Ha kis lépésekben is de minden beruházásnak örülni kell ma. A Gomba melletti valamikori vendéglő területével is lehetne kezdeni valamit,talán egy vállalkozónak, hosszútávra kedvező feltételekkel kiadni,hogy újra felépítsen egy szép kerthelyiséges vendéglőt. Jó évadot kívánok a S. VÍZMŰ-nek.”
 • 2. brcsike 2012. április 10. 20:15
  „Valakinek mégis csak visz a zsebébe pénzt rendesen.Az óvodák meg az iskolák .....stb nem tudnak létezni,Dehát a pénzmosás csak vízzel megy mégha fürdővíz is az.”
 • 1. molten13 2012. április 10. 20:04
  „25 millió forintot rákölteni egy totál vesztességes fürdőre? Komolyan mondom, nem normális aki kitalálta. A Tómalom tiszta vesztességes, csak a sajtóban olvashatunk 800-1000 fős napi látogatottságról. Egy nagyon szűk réteg jár oda. A víz hideg, évente belefullad egy ember. Nyitva van vagy öt hónapig, strandidő pedig nincs 90 nap. A Vízműnek másra kellene a pénzt költeni, nem elszórni a Tómalmon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékfát ültettek a támogatásért Sopronban - Fotók

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének soproni csoportja fát ültetett kedden a Frankenburg út… Tovább olvasom