Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Tolódik Sopron belvárosának rehabilitációja

Miután egyetlen ajánlattevőként a STETTIN-HUNGÁRIA Magas- és Mélyépítőipari Kft. 978 millió forintért vállalta a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt városrehabilitációt, az önkormányzatnak viszont csak 550 millió forintja volt, eredménytelennek nyilvánították a közbeszerzést - az erről szóló közlemény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A Sopron városközpont értékmegőrző megújítása címet viselő projekt három fő feladatot tartalmazott.

Ezek: a várfal sétány kialakítása, a tűztorony felújítása, továbbá a múzeumi információs és fogadóközpont kialakítása.

A várfal sétány kialakításánál lépcsőt, járdát és vasbeton falat kell építeni, de része a feladatnak a csapadékvíz csatornák, és a víznyelők kiépítése is.
A tűztorony felújítása során meg kell erősíteni a teherhordó szerkezetet, fel kell újítani a lépcsőket, kőszerkezeteket és a torony sisak faszerkezetét is.

A múzeumi információs és fogadóközpontnál pedig a teherhordó szerkezetek megerősítése, új vasbeton és acélszerkezetű födémek építése is a feladatok közé tartozik.

Olvasóink írták

 • 10. theresa 2010. október 01. 09:22
  „Olvasom a mai Kisalföldben, hogy az Ógabonatéren a bank helyett áruház lesz. - Nem kici, pont jó .-), kisz kínai ruhász és cipősz bolt - Miért kell egy szép város, szép belvárosát ilyen bolttal elcsúfítani? Nem a kínai áruk ellen van kifogásom, kell, mert olcó, és sajnos egyre többen vásároljuk, én is. De legyen a megfelelő helyeken, mint a régi Ikva áruház, amerre nem járunk a turistákkal. Bérleti díj mindenáron? Lokálpatrióták! Ilyenkor miért nem hangoskodtok?”
 • 9. csery 2010. szeptember 29. 16:38
  „Így van, szerintem is el lehetne hagyni az az üvegpalotaszerű akármit, egyszerűen nem illik a belváros ódon hangulatába, nem igaz, hogy ezt senki nem vette észre, meg úgy olcsóbb is lenne.”
 • 8. KERTÉSZ 2010. szeptember 29. 14:30
  „A hiányzó 428 milliót össze lehetett volna hozni például az alábbiakból:
  -nagycenki fúrás 170 millió
  -szobortorzó a pusztaságban 100 millió
  -Helyi téma és más önreklám 100 miiló
  -bejárati ajtó 40 millió
  - Ady E.út túlfizetés 30 millió
  -ellpott Balfi útcai kövek és a többi,ami értelmesebbre lehetett volna fordítani.”
 • 7. hegyestű 2010. szeptember 28. 22:06
  „Hát a múzeumi fogadó és információs központot nyugodtan ki lehetne hagyni a projektből.
  Sőt, ki kellene.
  Ritka ronda, 21. sz. üvegpalota stílusú ép. teljesen el fog ütni a környezetétől.
  Ráadásul a Storno ház függőkertes teraszát építik be vele.
  Pfuj.”
 • 6. Bbert 2010. szeptember 28. 20:59
  „Bravó Kisalföld”
 • 5. egysoproni_ 2010. szeptember 27. 19:08
  „Más is megfordult a fejemben! Talán a Stettinnél a városvezetés részéről nincs jó ismerettség. Azt viszont nem hiszem, hogy sznte dupla árat írtak volna a pályázatba mint amennyibe valjába kerül! A mai gazdasági helyzetben nem hiszem, hogy egy cég ezt megengedi magának, főleg úgy, hogy soproni székhelyű cég és sopronban is kapta volna a munkát.”
 • 4. Bokk 2010. szeptember 27. 17:08
  „Ez azért nem teljesen így van, mert:
  1. a pénz EU-s forrásból van, ha a pályázatban vállaltak nem valósulnak meg határidőre, akkor az önerőn felüli részt vissza kell fizetni. Tehát nem lehet másra elkölteni, és csak saját forrásból lehetne a többletet előteremteni.
  2. A Tűztorony már túljutott a kis javítással megoldható állapoton, némi túlzással azt mondhatnánk, hogy csoda, hogy áll.

  Az persze engem is érdekelne, hogy miként lehet közel 80%-kal magasabb a beérkező ajánlat, mint a tervezett összeg? Ekkora áremelkedések azért nem voltak a pályázat beadása óta, plusz ezeket alapból beépítik a pályázati tervezéskor. Szóval A) az önkormányzat képtelen volt felbecsülni a költségeket? B) Hol vannak a pályázók, érdeklődők? (Túl sok az üres zseb, és az már nem jön ki ennyiből?)”
 • 3. Erneszto 2010. szeptember 27. 16:37
  „Ezt hívják "lázas tevékenységnek"! Úgy csoportositják a semmittevést, hogy lázas tevékenységnek lássék.Az időhúzásnak a közelgő választásokon túl, az inflációra való bazirozásnak is nagy szerepe van, mivel a későbbi. kiirás időpontjában az árak? hogy is mondjam :már lényegesen magasabbak lesznek és a mostani felújitásra szánt pénz már más lyuk betömését fogja szolgálni, mondván: hogy az eredeti célra már úgysem elég.... Tipikus magyar gondolkodás és gyakorlat. Amikor valamit 1000 Ft-ból kisjavitásként péld egy méteres eresz darabot meg lehetne csinálni, akkor azt nem lehet: mert nem érdemes, majd ha a beázásoktól a tetőszerkezet a párkányzat és a homlokzat is lerohad, akkor majd 100 millából talán megcsináljuk! Hisz úgy is olyan gazdagok vagyunk! Hadd follyon a lóvé! Igy megy ez Soprontól Záhonyig. Tőlünk tiz kilométerre nyugatra valyon miért nem ez a gyakorlat???”
 • 2. egysoproni_ 2010. szeptember 28. 20:40
  „http://piroslapok.blog.hu/2010/09/27/elhangzott_a_fidesz_oszodi_beszede”
 • 1. egysoproni_ 2010. szeptember 27. 14:42
  „Jó duma! Nincs pénz! Az ajánklattevő és a város szerintem összejátszott és egy majdnem dupla árban megállapodtak amit a Stettin beírt a pályázatába. Így eredménytelen a pályázat és lehet húzni az időt és e következő városvezetésre rá lehet majd verni mindent!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik Kőfalvi Norbertet: eltűnt egy intézeti fiú Sopron

A 16 éves fiú 2010. augusztus 30-án távozott az egyik soproni intézetből és azóta idegen helyen… Tovább olvasom