Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Tolató autó ütötte el a babakocsit Sopronban

Egy figyelmetlen autós tolatott neki egy babakocsinak. A kis Mirabellát a nagymamája fogta meg, így az egy éves kislány semmit nem vett észre a balesetből.

- Édesanyámmal egy babakocsiban sétáltattuk a kis Mirabellát, amikor a Hátulsó utcából mentünk át a Pejáchevich közbe - idézte fel a történteket Berki Ildikó.

- Aztán egyszer csak, amikor mi már bőven az úttesten voltunk, indexelés nélkül elkezdett tolatni egy személyautó. Annyi időnk sem volt, hogy félrerántsuk a kocsiknak. Hiába ütöttem a jármű ablakát, kiabáltam hangosan is, de a sofőr nem vette észre a kétségbeesett segélykérésemet.

Berki Ildikó és egy éves kislánya, Mirabella. Fotó: Magasi
Berki Ildikó és az egy éves kislánya, Mirabella. Fotó: Magasi


Ildikó így folytatta: az autós csak nem akart megállni, a babakocsi pedig már 40-45 fokba bedőlt, s félő volt nagyon, hogy kiesik a kisbaba.

- Édesanyám lélekjelenlétének köszönhetően azonnal megfogta Mirabellát és a testével is védte őt. Rögtön a fejéhez tette a kezét, inkább neki legyen baja, mint az unokának - mondja.

- Az személyautó megállt, erre egy ismerősünk is odaszaladt. A nagy ijedtségen kívül szerencsére senkinek sem lett komolyabb baja. A sofőr többször is elnézést kért, s nagyon sajnálta a történteket.

Épp elég volt azt figyelnünk, hogy a kislány nem sérült meg, valamint engem nyugtattak, mert ilyen állapotba még soha se kerültem. Mi, akkor ott abban a helyzetben gondolkodni sem nagyon tudtunk, így sajnos nem hívtunk rendőrt.

Pedig kellett volna - ez egy nagy tanulsága az ügynek.

Berki Ildikó aztán jelentette az esetet a rendőrségen. Annyit már sikerült kideríteniük, hogy egy céges autóról volt szó, s a vállalkozás nem soproni.

- A rémülettől felocsudva indultunk volna tovább, de akkor vettük észre, hogy irányíthatatlan a babakocsi, a kerekei kitörtek - mondja szomorúan az édesanya. - Egy normális szerkezet nem olcsó, hetven-nyolcvanezer forint. Éppen elég volt egyszer egy ekkora kiadás.

Most, a tél közepén igazán nagy szükség lenne egy kocsira, hiszen máskülönben nehéz megoldani a napközbeni sétát, a bevásárlást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Riasztóan magas szén-monoxid értéket mértek egy soproni lakásban

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő péntek este egy soproni lakásban. A gázkazán hibásodott meg. Tovább olvasom