Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Többmilliárdos fejlesztés

Az egykori ruhagyár és területének tulajdonosai szeretnék, ha a jövő év márciusában elkezdődhetnének az építkezések. Addig is engedélyt kérnek a tetőszerkezet visszabontására, hogy elkerüljék a baleseteket.

A valamikori ruhagyár, amely 1944-ig a Magyar Királyi Zrínyi Ilona Honvédtiszti Leánynevelő Intézetnek adott otthont, az elmúlt év augusztusában került – árverésen – új tulajdonoshoz. Ezt követően a kecskeméti székhelyű kft. soproni megbízottja azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy a várossal egyeztetett tervek alapján többmilliárdos fejlesztést hajtanak végre, aminek következtében teljesen megváltozik a Rákóczi utca–Hátulsó utca–Szög utca által határolt, mintegy 12 ezer négyzetméteres terület. Nos, azóta – látszatra – semmi sem történt, csupán az épület állaga romlik, hullik a magasból a vakolat, félő, hogy előbb-utóbb baleset lesz. Az épületkomplexum udvarán nagyra nőtt a gaz, a valamikori óvoda kis szökőkútja is enyészetnek indult.

– A tulajdonos elhatározása változatlan, jelenleg is tart a tervezési munkafolyamat és rendszeresen egyeztetünk a várossal – válaszolta érdeklődésünkre a kft. soproni megbízottja, az egyik helyi ingatlaniroda tulajdonosa. – Továbbra is egy olyan komplexum felépítése szerepel az elképzelésekben, amely valóban szolgálja majd a város kulturális, turisztikai és kereskedelmi életét. Részleteket egyelőre nem mondhatok, de Sopron legnagyobb ingatlanfejlesztése valósulhat meg a jövő tavasztól.

Eldőlt, hogy a Rákóczi utcai homlokzat megmarad, mögötte azonban minden újjáépül. Új külsőt kap a Hátulsó utcai épület is A jelenlegi helyzet szerint az építkezések a jövő év márciusában kezdődnek. Addig is, hogy elkerüljük az épület állagromlásából adódó baleseteket, engedélyt kérünk a tetőszerkezet visszabontására, az udvart pedig napokon belül lekaszáltatjuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló minőségű a soproni víz

A soproni víz íze, minősége legendásan jó. Nem véletlen, hogy a városban gyártott sörök minősége is átlagon felüli. Ezekben a kánikulai napokban megugrott a vízfogyasztás: sokan ásványvíz helyett is inkább a csapból engednek maguknak, és hűtés után ezt fogyasztják. – A soproni víz rendkívül tiszta és a minősége valóban nagyon jó – tudtuk meg Bertalan Miklóstól, a vízmű laboratóriumának vezetőjétől. Tovább olvasom