Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Többéves fejlesztési programot indít a Taeg

Hazánkban 2014-ben több mint ötszázötven faipari vállalkozás esetében indult el felszámolási vagy végelszámolási eljárás.

Tavaly – november végéig – a Magyarországon bejegyzett, a fagazdaság szakterületein működő cégek körében több mint ötszázötven felszámolási, illetve végelszámolási eljárás kezdődött el.

Ezen cégek összesített éves forgalma 15,1 milliárd forint nagyságrendet képvisel. Az elérhető információk szerint ez legalább 826 munkavállaló számára jelent munkahely-változtatási kényszert. Ugyanakkor a soproni régióban merőben más jellemzi e szakterületet.

A Taeg a közcélúság jegyében többéves fejlesztési programot állított össze, amely érinti a parkerdőket is. Fotók: Magasi
A Taeg a közcélúság jegyében többéves fejlesztési programot állított össze, amely érinti a parkerdőket is. Fotók: Magasi


– Nyugat-Magyarországon jobb a helyzet az ország más térségeihez képest. Tudomásunk szerint a velünk partnerkapcsolatban álló faipari cégek között nincs veszélybe került vállalkozás – fogalmazott dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

– Nagy valószínűséggel ebben közrejátszik a közeli osztrák piac is. Részvénytársaságunk hitel nélkül dolgozik. Rend, fegyelem és tervszerűség jellemzi munkánkat, s szerencsére idehaza is kezd fellendülni a készfaház-megrendelési állomány. Szakmailag, gazdaságilag stabil a Taeg.

Dr. Jámbor László
Dr. Jámbor László


A közcélúság jegyében a részvénytársaságnál többéves fejlesztési programot állítottak össze. Így például a következő években a parkerdei szolgáltatási színvonal emelésére kerékpárutak, lombkorona-tanösvény, vadaspark és állatsimogató létrehozását tervezik, több százmillió forintos nagyságrendben. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglátós diáksiker

Mindenkit maguk mögé utasítva elsők lettek a vendéglátós diákok a Keleti Károly Országos Levelező… Tovább olvasom