Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Többen kérnek segélyt, mint tavaly

Sopron - Idén jóval többen fordulnak segélyért az önkormányzathoz, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. A hivatal még győzi a kérelmezők rohamát.
A soproniak minden, a szociális törvényben és a helyi rendeletben meghatározott segélytípust kérhetnek a polgármesteri hivatalban, amennyiben megfelelnek a jogosultsági feltételeknek. A rendszeres ellátások közül a leggyakrabban lakásfenntartási támogatásért fordulnak a szociális irodához, a kérelmezők száma az elmúlt évhez képest mintegy 10 százalékkal emelkedett, a családokra nehezedő közműdíjfizetések miatt. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításáért is sokan keresik fel az irodát, amellyel ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyvtámogatás kapható.

Az eseti ellátások közül a fűtéstámogatásra vonatkozó kérelem nagy számban fordul elő, az erre vonatkozó igények száma 36 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor.

Gyógyszertámogatást 20 százalékkal többen kértek idén, az időszaki támogatások közül pedig közműhátralék- – 76 százalékos az emelkedés – kiegyenlítéshez kérnek segítséget – tudtuk meg a városházán. A kérelmezők megnövekedett száma vélhetően a munkahelyek elvesztése, valamint a pénzintézeti hitelek törlesztőrészlete emelkedésének egyenes következménye...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csúszott az autó

Peresztegen ismét közlekedési baleset történt a Sopron felé vezető út településvégi… Tovább olvasom