Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Többe kerül a szállás, ha üdülési csekkel fizetünk?

˝Ha üdülési csekkel kívánnak fizetni, akkor az éjszakánként 500 forinttal többe kerül˝ – hangzott a feltétel az egyik soproni szálláson.
Alig egy hónap múlva a soproni Volt fesztivállal elindul az idei szezon, ám aki a fesztiválokra indulna, s szállást akar foglalni, már aligha tudja megtenni.

Sopronban a legtöbb szálloda már márciusban teltházas foglalást regisztrált, amely többségében akkor véglegesítik a házak, ha már kifizettük előre a szállást. Az, aki még idén üdülési csekkel rendezné a számlát, kellemetlen ténnyel szembesülhet: az utalvánnyal történő fizetésnél a szoba többe kerülhet - írja a Világgazdaság Online.

˝Ha üdülési csekkel kívánnak fizetni, akkor az éjszakánként 500 forinttal többe kerül˝ – hangzott a feltétel, mikor az egyik soproni szálláson próbáltunk foglalni. Az egyébként kispénzű vendégekre specializálódott szálláshely nem az egyedüli, amely felárat számít fel az üdülési csekkel fizető kuncsaftoknak. Az utalvány kibocsátásával és ügyfélszolgálati teendőivel ellátott Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ) szerint ezt a kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal (MNÜA) szerződött szolgáltatók ezt nem tehetik meg, s a szervezethez már több bejelentés is érkezett.

A szolgáltatók elvben azt a jutalékot kompenzálnák a felárral, amit az MNÜA-nak kell fizetni az üdülési csekk révén befolyt bevételből. Ez azonban legfeljebb hat százalék – tudtuk meg az alapítványtól.

Az a szolgáltató, aki szerződést köt az alapítvánnyal a feltételek, s így a költség ismeretében és elfogadásával köti meg a szerződést, valamint a költséget saját kereskedelmi érdekei okán vállalja és ugyanakkor az alkalmazott árakban előre tudja ezt a költségét kalkulálni – írták lapunk megkeresésére. A szerződéskor vállalják, hogy a beváltó nem alkalmazhat negatív diszkriminációt az utalvánnyal fizető vendégnél, a készpénzzel fizető vendéggel szemben. Abban az esetben, ha a beváltó mégis felárat számít fel, akkor nem a szerződésben vállalt kötelezettség-vállalása szerint jár el, vagyis megszegi a szerződést. Ez esetben az alapítvány azonnal felbontja a szerződést a szolgáltatóval – tudtuk meg.

A teljes cikk >>

Olvasóink írták

 • 11. justitiácska 2011. május 28. 17:16
  „Úgy gondolom a lényeg itt van::::::::::::::::"Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője lapunk megkeresésére elmondta, fogyasztóvédelmi szempontból nem történt szabálysértés, ugyanis a szállásadó előre tájékoztatott, hogy többe kerül a szoba, ha az utalvánnyal akarunk fizetni, tehát nem tévesztett meg."---------Akkor a "MNÜA" kivel és mivel szemben,ja és FÖKÉNT miért akar eljárni.Jobb is ,hogy megszünik az üdülési csekk.Kuc kuc,nem lesz nekik ellenszolgáltatás nélküli kereset.”
 • 10. justitiácska 2011. május 28. 16:27
  „Mert a szállásadók benyelték ,igy lett az ötezerböl -4500.”
 • 9. vakapád 2011. május 28. 15:24
  „Mióta van üdülési csekk,azóta minden évben használtam,és sohasem kellett többet fizetnem”
 • 8. justitiácska 2011. május 28. 13:19
  „Kedves "józanparaszt " Igazad van,csak azért ök nem kapnak 40000-et+10%-ot,ez ebben az üzlet és úgy adják elö magukat ,mintha ök lennének a fönökök,vagy legalább is csinálnának valamit.Erröl ugye nem beszélnek...................”
 • 7. justitiácska 2011. május 28. 13:15
  „Üzenem Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnak (MNÜA) -nak,hogy szerintem jogos a Szállásadó 500ft-ja.Ugyanis a kedves Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) 40000ft-ot kér a belépésért +minden vendég után,ha csekkel fizet 10%-ot.A miért is ,ja a semmiért ,ugyanis semmit nem tesz,(NEM KÜLD VENDÉGET,nem pótolja az elrontott dolgokat,nem fizet be a rezsibe,nem reklámoz,esetleg saját magát,stb.)csak bezsebeli a pénzt ,a szállásadó pedig kinlódjon a reklamáló vendéggel.Számoljunk csak,ha ötezer a szállás akkor annak a tiz százaléka (ami az ö zsebükbe vándorol)500ft , a szállásadónak igy is csak 5000ft marad,akkor még nem is beszéltem a negyvenezerröl.Ismét fizetni kell a semmiért.Ehhez kell a bör a pofára.Ez a páváskodó Magyar módi ,elökelö képmutatás.Ja ök a szentek,a szállásadó pedig az ejnye bejnye de rossz csont.Szerintem a szállásadóknak van épp elég fizetnivalójuk ezen kivül is,adók ifa,stb.”
 • 6. józanparaszt 2011. május 28. 08:22
  „sajnos csak szeretnék...”
 • 5. öröksoproni 2011. május 27. 17:13
  „józanparaszt, mi nem abban élünk. Maga talán igen?”
 • 4. józanparaszt 2011. május 27. 11:11
  „egy normális gazdasági környezetben 1 azaz egy törvényes fizetöeszköz van, vagy nem?”
 • 3. józanparaszt 2011. május 27. 10:51
  „ha én vagyok a szállásadó, hadd döntsem el én, hogy mit mennyiért adok. Max. nem hozzám jön a kedves Vendég, de ez legyen az én bajom. vagy a piacgazdaság másról szól???”
 • 2. öröksoproni 2011. május 27. 10:37
  „Ez mindig így volt, nem? Én tavaly nyáron tapasztaltam ezt, amikor szállást kerestem több helyen és mindenhol megkérdezték, mivel fizetek. A csekkel többe került volna. Nekem ugyan nincs, de aki kap, annak ez hátrányos is lehet.”
 • 1. hehe08 2011. május 26. 16:59
  „elsőre talán felháborító lehet...... de aztán az ügyintézés miatt sajnos majdnemhogy érthető.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arcon ütötte élettársát, majd elvitte a közös gyereküket

Sopron belvárosában szerdán úgy arcon ütötte élettársát egy férfi, hogy a nőt kórházba kellett… Tovább olvasom