Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Több volt, mint babakiállítás...

A peresztegi faluházban Gömzsik Gertrúd december eleji babakiállítása több volt, mint egy egyszerű tárlat: jótékonysággal kötötte össze a lehetőséget a helyi óvoda és az iskola javára.

Az asszony több évtizede gyűjti babáit. A világ minden tájáról vásárol, kap ajándékba ismerőseitől, rokonaitól, folyamatosan gyarapítva a már hétszáznál is több darabból álló kollekciót.

Lappföldi, japán, skót, tiroli, néger szerzeménye is van, mindegyik beszerzéséhez történet, ismerős, barát kapcsolódik.

Gömzsik Gertrúd jótékonysággal kötötte össze nem hétköznapi kiállítását.
Gömzsik Gertrúd jótékonysággal kötötte össze nem hétköznapi kiállítását.


A kiállításon mesevilággá rendezte a babákat. Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, Hófehérke és a hét törpe kelt életre a modellszerűen létrehozott környezetben. A mesevilág mellett külön színpadot kaptak a velencei babák, álarcok.

Gondolák siklottak a Sóhajok hídja alatt. A porcelánbabák pedig a schönbrunni kastélykert fái alatt sétálva gyönyörködtették látogatóikat.

– A kiállítás megtekintése mellett a kézművessarokban agyagozhattak, rajzolhattak, bábozhattak, képeslapot készíthettek a gyerekek, alkalmi koncert, gyümölcsfaragó bemutatója várta az érdeklődőket – mondta Sellei Tamás, Pereszteg polgármestere.

– A társalgósarokban képeslapok, könyvek, festmények közül válogathattak, megkóstolhatták a helyiek által felajánlott aprósüteményeket. Énekeltek, játszottak a Mikulással, fényképezkedhettek hercegnőként vagy velencei álarcban. Gömzsik Gertrúd maga volt az öröm, az önzetlen adni akarás, a kreatív alkotómunka.

Az eladott babák, könyvek, festmények árából, egyéni adományokból befolyt összeggel, 136 ezer forinttal az óvodát és iskolát támogatta Gömzsik Gertrúd, amiért a község nevében csak köszönettel tartozunk – zárta Sellei Tamás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pro Urbe díj Ulrich Netzer, kempteni főpolgármesternek

Dr. Ulrich Netzer kempteni főpolgármester munkássága, a testvérvárosi kapcsolatnak ápolása… Tovább olvasom