Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Több százmilliós beruházást kezdenének

Iván - A településen megalakult a víziközmű-társulást előkészítő bizottság. Szennyvízcsatorna-hálózatot hoznának létre, a következő hetekben nyújtja be ismét az önkormányzat a több százmillió forintos beruházásra a pályázatot.

Ivánban évek óta készek a település csatornázásának kiviteli tervei. A kivitelezésre a múltkori pályázaton nem nyertek, ám a következő lehetőség szeptember végéig adott. A falu vezetése ismét megpróbálja, hogy támogatást szerezzen a több százmillió forintos beruházás megvalósítására.

– A csatornahálózat kiépítését fontosnak tartjuk, minden pályázati lehetőséget megragadunk, hogy mielőbb elkezdődhessenek a munkák – mondta érdeklődésünkre dr. Dénes Lajos iváni körjegyző. – E folyamat részeként hoztuk létre most a víziközmű-társulatot előkészítő testületet is.

A vízjogi engedélyek már a birtokunkban vannak, sikeres pályázatot követően novemberben akár a kivitelezés is megkezdődhet. A kétharmados lakossági támogatottság tavaly megvolt, reményeink szerint ez az idén sem okoz majd gondot. Kétszázezer forintos önrészt kell állniuk a háztartásoknak. A közműfejlesztéshez kamatmentes lakás-takarékpénztári hitellehetőség is biztosított, tízéves futamidővel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balhé a völcseji vendéglőben

Tömegverekedés során sérült meg súlyosan egy illető – idegsérülést is szenvedett – az egyik völcseji vendéglőben. A Soproni Városi Bíróságon garázdaság és súlyos testi sértés miatt indult büntetőper. Tovább olvasom