Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Több soproni próba

A Soproni Petőfi Színház új társulatát köszöntötte tegnap Tengerdi Antal, kulturális ügyekért felelős alpolgármester a városházán. Valló Péter színidirektor színvonalas színházat ígér a soproni közönségnek.
A soproni Petőfi Színház
A városháza történelmi hangulatú dísztermében Sopron és a kultúra sajátságosan szoros viszonyáról szólva, Tengerdi Antal kiemelte, a soproniak mindig is támogatták a művészeteket, a kultúrát. A kulturális ügyekért felelős alpolgármester egyben az önkormányzat támogatásáról is biztosította a színtársulatot.

– Mindenképpen kihívást jelent a Sopronban munkához látó színészeknek és a színházban dolgozóknak, hogy hogyan lehet a város értékőrző hagyományait a korszerű, előremutató színházi törekvésekkel ötvözni – nyilatkozta kérdésünkre Valló Péter színidirektor. Valló arról is szólt, hogy a színészek fele kicserélődött, közöttük több, országos hírnevű művész lép majd jövőre a soproni színpadra.

– Megpróbálunk egy lényegesen irodalmibb alapanyagokra építkező színházi műsort összeállítani. Ez nem azt jelenti, hogy mellőzzük a szórakoztató darabokat, hanem azt, hogy a bemutatásra kerülő művek színvonalas alkotások lesznek.
Az elmúlt évekhez képest a társulati munka új elemeként említette az igazgató azt is, hogy a jövőben a színészek lényegesen többet fognak majd Sopronban próbálni, aminek hite szerint meglesz az eredménye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lili bárónő, le a kalappal!

A Lili bárónő című, három felvonásos operett szombaton este soproni sikerútjára indult. Egymásba… Tovább olvasom