Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Több rendőr lesz az utcákon és vidéken

Sopron - Jó ütemben halad Sopronban a rendőrség és a határőrség integrációja – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Farkas Gábor rendőrkapitány. A határőrség feladatait a határrendészeti és közbiztonsági osztály veszi át.
December 31-én befejeződik a rendőrség és a határőrség integrációja. Az előkészületek hónapok óta tartanak.

– A rendszerváltást követően a legnagyobb szervezeti átalakulás vár a rendőrségre – mondta Farkas Gábor. – A jogszabályi változásokat követően kezdődhetett el az a munka, amelynek eredményeként megvalósul az integráció. A soproni határrendészeti kirendeltségen 220 munkatárs dolgozik. A változás az ő életükben lesz a legnagyobb, de ami nagyon fontos, senki sem marad munka nélkül. A soproni kapitányság 130 határőrt vesz át, ötvenen Kapuváron dolgoznak majd, a többiek a lakhelyükhöz legközelebb található rendőrségen, néhányan pedig nyugdíjba mennek. A határőrség feladatait az újonnan alakuló határrendészeti és közbiztonsági osztály veszi át. Vezetőjét a határőrség javasolja. Feladatuk – többek között – a határ mentén tíz kilométeres körzeten belül a mélységi ellenőrzés lesz, hiszen a schengeni határok december 21-én megnyílnak.

Farkas Gábor elmondta: senki sem marad munka nélkül. Fotó: M. D.


Az új osztály egyelőre marad a határőrség mostani épületében, az ingatlan sorsa pedig a jövőben dől el. A rendőrség a személyi állományon kívül természetesen átveszi a határőrség technikáját és eszközeit is.
– Az integrált rendőrségi szervezet, a megnövekedett létszám lehetővé teszi, hogy feladatainkat még magasabb szinten lássuk el – Folytatta Farkas Gábor. – Nagyobb erőket koncentrálhatunk az utcákra, a közutakra és a vidéki településekre, illetve azokra a helyszínekre, ahol indokolt a rendőrség jelenléte. Ezzel szeretnénk elérni, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen és a lakosság szubjektív biztonságérzete növekedjen.

Nyugdíjba vonul
Halász Imre alezredes, a határőrség soproni kirendeltségének vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta, az új rendőrségi szervezet munkájában már nem vesz részt, mert 2008. január elsejétől nyugdíjba vonul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódnak az útfelújítások Sopronban

Sopron - Végre elkezdődött a Baross út építése, és várhatóan még ebben a hónapban elkészül, éppúgy,… Tovább olvasom