Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Több pénz jut oktatásra

Kistérség - Több szavazati jogot szeretnének a falvak a kistérség társulati tanácsában. Emellett a tegnapi ülésen elfogadták a társulás költségvetését.
A társulati tanács ülésén a megjelent polgármesterek első napirendi pontként a Sopron–Fertőd Többcélú Kistérségi Társulás idei költségvetéséről döntöttek. Eszerint 2008-ban a tavalyihoz képest hétmillió forinttal több, 243 millió forintból gazdálkodhatnak.

A költségvetés elfogadását követően a közoktatási és szociálpolitikai támogatási megállapodásokról döntöttek. Közoktatási, intézményi és szakszolgálati feladatokra a tavalyi 54 millió forint helyett 90 millió forintot biztosít az állami költségvetés, ugyanakkor szociális alapszolgáltatási feladatokra az elmúlt évi 100 millió forint helyett idén csupán 67 millió forint jut. A köztes összeget a kistérség biztosíthatja.

A tanácsban Sopron jelenleg ötvenszázalékos szavazati joggal rendelkezik, a fennmaradó részen osztoznak a falvak. A községek a szavazati arány módosítását szeretnék elérni. A kérdésről várhatóan az április elejére tervezett ülésen döntenek.

Tárgyaltak még a kistérség turizmusfejlesztésének kérdéseiről is. Szándéknyilatkozatot fogadtak el arról, hogy kistérség legyen kerékpáros mintatérség. A közelmúltban két pályázatot is benyújtottak a kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Jelentősebb szerepet szánnak a polgármesterek a kerékpározásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verseny a hallássérülteknek

Sopron - Immáron huszonkettedik alkalommal rendezték meg a soproni Tóth Antal Nevelési-Oktatási… Tovább olvasom