Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Több óvodást fogadhatnak

A kópházi óvodaberuházás eredményeképpen 78 gyermek helyett ősszel már több mint 90 óvodást fogadhatnak.

A magyar és a horvát himnusz eléneklésével kezdődött a kópházi óvodaberuházás átadási ünnepsége. Grubits Ferenc polgármester köszönetét fejezte ki, hogy a 120 millió forintos állami támogatásból és a 18 milliós önerőből létrehozott korszerűsítés, átalakítás és bővítés megvalósulhatott. Ennek eredményeképpen 78 gyermek helyett ősszel már több mint 90 óvodást fogadhatnak.

A kópházi óvodások műsorral kedveskedtek az ünnepség résztvevőinek. Fotó: G. M.
A kópházi óvodások műsorral kedveskedtek az ünnepség résztvevőinek. Fotó: G. M.


Az eseményen részt vett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki köszöntőjében a közösség erejére hívta fel a figyelmet. Horvátország magyarországi nagykövete, Gordan Grlic Radman is szólt az ünnepség résztvevőihez. Mint mondta, kölcsönös megelégedettségükre szolgál, hogy a két ország nagymértékben támogatja a nemzetiségeket. Bátorította Kópháza vezetését, hogy további projektjeiknél bízhatnak Horvátország partnerségében.

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő beszédében hangoztatta, jövőre soha nem látott költségvetési növekedésben részesülnek majd a magyarországi nemzetiségek. A felújított és kibővített óvodát Vadász Zoltán káplán áldotta meg.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik a forgalomirányítást GYSEV-nél

A fejlesztéssel hatékonyabb és egységes lesz a forgalmi üzemirányítás a GYSEV összes vonalán. Tovább olvasom