Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 16°C | 23°C Még több cikk.

Több nyilvános illemhely kellene Sopronban

Az önkormányzat megbízásából a nyilvános illemhelyeket éves keretszerződés alapján a Sopron Holding Zrt. üzemelteti.

Olvasóink hívták fel a figyelmet arra, hogy van is, meg nincs is nyilvános vécé a Kossuth utca végén a körforgalomnál. Van, mert áll az épület, de nincs, mivel soha nincs nyitva.

Pedig különösen fontos lenne, hiszen a hajléktalanszálló lakói napközben – a takarítások miatt – nem térhetnek be a szállóra délután ötig, még szükségük elvégzése miatt sem.

A Fő térre és a frissen elkészült Tűztorony-látogatóközpontba betérőknek sem megoldott az illemhely használata. Pedig az ott működő Museum Caféban van toalett. Többek között ez is felveti a kérdést: mi a helyzet a városban lévő nyilvános illemhelyekkel?

Két éve zárták be a Kossuth utcai nyilvános vécét. Mindent elloptak belőle, ami csak mozdítható volt. Fotó: Magasi
Két éve zárták be a Kossuth utcai nyilvános vécét. Mindent elloptak belőle, ami csak mozdítható volt. Fotó: Magasi


A városházáról kapott információ szerint a Kossuth utcai nyilvános vécét két éve zárták be, mivel folyamatosan szétverték és elloptak belőle mindent, amit csak lehetett. Emellett rendkívül alacsony volt a kihasználtsága.

A Museum Cafe bérleti szerződésében nem szerepel a kávézó mellékhelyiségének nyilvános működtetése, mert a szűk helyen kialakított illemhely nem alkalmas nagy létszámú csoportok fogadására. A múzeum főépületében egyébként van vécé és a Fő tértől alig néhány száz méterre szintén három nyilvános illemhely található.

Az önkormányzat megbízásából a nyilvános illemhelyeket – más megbízásokkal együtt – éves keretszerződés alapján a Sopron Holding Zrt. üzemelteti. A Kis-Várkerületen lévő vécé nyitva van és ingyenes. Az OTP előtti, föld feletti automata toalett szintén nyitott, amelynek használatáért ötven forintot kell fizetni.

Ugyanakkor a régi, ugyancsak az OTP közelében lévő, süllyesztett és csak lépcsőn megközelíthető, már nem üzemelő illemhelyet megszüntetik. Helyette a Várkerület felújításának részeként új épületet alakítanak ki, benne korszerű és rendezett vizesblokkal. A mélygarázsban is található nyilvános vécé, ezt száz forint ellenében használhatja bárki. (Akinek bérlete vagy érvényes jegye van, díjmentesen veheti igénybe.)

A Deák téren a Central Caféban és a turisztikai központként ismert másik új épületben is működik nyilvános toalett. Mindkét esetben az üzemeltetőkkel kötött önkormányzati megállapodás alapján használható az illemhely ingyenesen bárki számára.

Az Erzsébet-kertben szintén található nyilvános toalett, amelynek üzemeltetése a vendéglős feladata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

700 milliós kerékpárút a Fertő tónál

Új kerékpárút épül Balf és Fertőrákos között. Tovább olvasom