Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Több mint nyolcszázan kerekeztek a Liszt-túrán

Harka–Doborján - Több mint nyolcszázan vettek részt a harkai–doborjáni Liszt-kerékpártúrán. A magyar és osztrák résztvevők mellett angolok és románok is adóztak Liszt emléke előtt.
– Öt évvel ezelőtt a harkai önkormányzat tagja voltam, akkor vetődött fel a gondolat, hogy Harkán szervezzünk valami nagyszabású rendezvényt – avatott be a Liszt-kerékpártúra előzményeibe Papp Attila (31) ötletgazda.

– Harka zsáktelepülés: kerékpárral viszont hamar el lehet jutni Doborjánba (Raiding), Liszt Ferenc szülőházához. Hirdessünk tehát egy olyan biciklitúrát, amelyet a harkai és a sopronnyéki (Neckenmarkt) önkormányzata is támogat, s amelynek távja – oda-vissza 25 kilométer – nem riaszt el senkit. Az első ilyen kiránduláson 187-en, tavaly már 767-en vettek részt. Idén megdőlt ez a csúcs is: a benevezők száma – amelyért ebéd is járt – elérte a 783-at, mellettük mintegy ötvenen voltak olyanok, akik „nem hivatalosan" kerekeztek a társasággal. A magyarok és osztrákok mellett ezúttal angolok és románok is nyeregbe szálltak.

Családi programnak is beillő akciónkkal az egészséges életmódra – így a kerékpározásra – és a kultúrára, Liszt zeneművészetére szeretnénk felhívni a figyelmet. Fővédnöknek Firtl Mátyás országgyűlési képviselőt kértük fel.

A nevezési határidőig tegnap kerékpárosok lepték el a harkai sportpálya felé vezető utakat. Sopronból egy baráti társaságként jelentkezett a túrára Takács Zsuzsa számlázási előadó, Smuk Péter rendszergazda, Markóné Wendelin Irma ügyintéző, valamint a három gyerek, Brigitta, Attila és András. Mint mondták, a kerékpározás híveiként szeretnek együtt kirándulni. Ezúttal újat is látnak, megnézik Liszt szülőházát. A sport és a kultúra kellemes óráiként tartják számon a harkai túrát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őssejtkezelés után újra itthon

Sopron - Kínáig kellett menni az eredményért, de megérte. A soproni Schöberl Zsófia ha csak néhány… Tovább olvasom