Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Több mint ingatlaneladás

Sopron - A közgyűlés elfogadta, ellenzői azonban akadnak a Selmeci utcai telek értékesítésének, s az oda tervezett új egészségháznak.
A soproni képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén igent mondott a Selmeci utcai ingatlan eladására. A Kisalföld szerette volna további terveit is megismerni az eredetileg vételi szándékkal jelentkező Szirt-Invest Kft.-nek, képviselőjük azonban a tőle megszokott rövidséggel reagált lapunk megkeresésére. – A hétfői testületi ülésen történtekről még nem kaptam hivatalos értesítést. Meg kell ismernem, hogy mi áll a határozatban, s csak azután tudok nyilatkozni a további lépésekről – jelentette ki Sziklai Attila.

Elmondta viszont véleményét dr. Horváth Ákos, aki jelen volt a közgyűlésen, s bár szeretett volna, de nem kapott lehetőséget a hozzászólásra.

– Bevallom, én kezdtem először kutakodni a Szirt-Invest után, azért, mert sok mindent hallottam róluk. Számos településen övezte felháborodás a ténykedésüket. Ami különleges a történetben, hogy itt a jobboldali városvezetés támogatja őket, más városban pedig éppen a Fidesz ellenezte, hogy megjelenjenek az adott településen – kezdte dr. Horváth Ákos. – Több képviselőnek eljuttattam a Szirt-Invest cégadatait, próbáltam óva inteni mindenkit attól, hogy megszavazzák ezt az általam és sokak által kedvezőtlennek tartott előterjesztést. Úgy gondolom, itt a beruházónak egyáltalán nincs kockázata, csak a város veszíthet. Én is szívesen építenék egy szállodát sok-sok millióért, ha az önkormányzat garanciát vállalna 99 évre előre arra, hogy a hotel 75 százalékos telítettségű lesz. (Ha nem, legfeljebb drága pénzen visszavásárolják az ingatlant.) Az meg különösen bosszant, hogy egy szimpla ingatlaneladásról szólt az előterjesztés, noha a valóságban a város alapellátásának változása van a napirenden.

Az egészségügyi vállalkozó hozzátette, nem lenne meglepődve, ha a Gazdasági Versenyhivatalhoz is eljutna a történet, s akkor sem, ha valaki helyi népszavazást kezdeményezne a témában.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Népszavazást akarunk! 2008. augusztus 31. 19:16
  „A tehetelen városvezetés eerdménytelensége nagycenki fúrás NB I -es soproni futbalcapat elletelenítése, Mély garázs, Selmeczi utcai egészségház stb. Nem mondanak igazat. El vannak etlve maguktól.”
 • 26. Philip 2008. augusztus 30. 10:39
  „Ott van a Pfandolfer utcai romos épület! Miért nem lehet oda kialakítani valamit? Miért kell a Gárdonyi és a Vendéglátó sulitól elvenni a futópályát amit ingyen és bérmentve adott át az előző városvezetés az iskoláknak! A másik! A kórházi dolgozók elmeradt ügyeleti pénzét mikor fizeti ki az önkormányzat ami immáron 100 milliósra duzzadt! Előbb rendezzék az iylen jellegű adósságaikat és utánna jöhet az összes többi dolog!”
 • 25. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 29. 19:40
  „mondjuk az lett volna a tisztességes a város vezetőitől, ha előbb összehívnak egy fórumot, ahol meghallgatták volna a lakosság véleményét!
  Magánklinika, egészségház: ilyen horderejű kérdésekben a város polgárainak joga és kötelessége beleszólni!!!

  Arról már nem is beszélve, hogy a fent említett mindkét projectet olyan cég akarja megvalósítani, akiknek csak adósságuk meg tartozásuk van!

  S ha már annyira akarják azt az egészségházat?(sic) akkor építsék soproni vállalkozók!
  Vajha´ a párosnak mennyi csurran-cseppen ebből???”
 • 24. "demokrácia?" 2008. augusztus 29. 11:59
  „Nagyon úgy néz ki,hogy az "ARKUS-i" páros jó tanitványa a vezérnek aki megalkotta a demokratikusnak nevezett diktaturáját.
  A Népi Demokrácia is demokrarikus szinben adta elő a másképgondolkozókkal szemben a DIKTATÚRÁJÁT.
  Talán meg kellene ebben keresni ABDAI urat is. Ő is utat tudna mutatni a demokratikus döntések példájában.

  Egyébként a népszavazásnak helye van és nem azért mert egyészségházat építenek hanem azért mert Centralizálnak és órszágossan pontossan a centralizálás ellen rendeltettek el az ARKUS-i Kettős pártjának vezetésével népszavazást. Vajon mennyi lessz a zsebbe pénz a várost kisajátító párosnak?”
 • 23. Lokálpatrióta 2008. augusztus 29. 11:43
  „Szégyen hogy ehhez az ügyhöz az ARCUSi páros támogató orvosokat is talált,bár lehet hogy ehhez csak a kb. 10 évvel ezelötti ingyen rendelő építésre kapott telek a válasz.
  Ha ugyanis beköltözik az újonnan épülő egészségházba a telek a házzal együtt az övé marad.Amennyire tudom, az orvosi ügyelet 4-5 éve költözött a kórházba akadálymentesített környezetbe.A Lenkey utcai épület statikai szempontból cseppet sincs rossz állapotban.A nyílászárókat, burkolatokat kellene kicserélni és új vizesblokkokat kellene kialakítani.
  Persze a házaspárnak erre már biztos kialakult forgatókönyve van (eladás).
  Utolsó sorban Dr.Horváth Ákosnak kitartást,harcoljon az igazáért,kezdeményezzen népszavazást!
  Sopron maradjon a soproniaké!!! (Szeged meg a szegedieké.)”
 • 22. egészségügyi dolgozó 2008. augusztus 29. 08:37
  „Akkor késünk el, ha most rögtön nem lép a város.
  Még nincs aláírva, és még vissza lehet lépni, anélkül, hogy ez a városnak pénzébe kerülne.
  Ha most nem fogunk össze, mindent le fognak nyomni a torkunkon, akár akarjuk, akár nem!!!
  Jó lenne ha egyszer végre történne is valami, és nem csak nyelnénk!”
 • 21. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 29. 07:08
  „Egészségügyi dolgozó/14hsz!

  Teljesen igazad van, de a népszavazással elkéstünk!
  Nyilvánosan sehol nem volt feltüntetve a pályázat!
  S.A. csak beszélt, beszélt, megspékelve a sok ö + á-val, meg blabla...

  Csak a Lenkei utcai,Híd utcai és a Táncsics utcai rendelőt említette, pedig több orvosi rendelő is van Sopronban ...Kodály tér, tovább is van írjam még...?

  A betegeknek így is nagy teher sokszor a kórházi szakrendelésekre eljutni, mivel a 20-as buszjárat pont a de. rendelési időben csak óránként közlekedik, az 5-ös meg a Csenger utcában áll meg, s egy idős, beteg embernek a kórházig elég nagy séta, hacsak nem kockáztatja meg, hogy átmegy az autók között!”
 • 20. /joco1 2008. augusztus 29. 05:58
  „A népszavazásról: mire megvalosulhat, és eredményt hirdethetnek , addigra már az arcusi páros olyan szerzödéseket fog kötni a "nyeretessel," hogy annak felbontása :nekünk"többtizmillás" -"balsiker" a nyertesnek pedig igazi"sikerdij" -at jelent majd.”
 • 19. mail 2008. augusztus 28. 23:35
  „Mindenki figyelmébe!

  Minden Soproni lakonak joga van a véleményét szavazáson kinyilvánítani!
  Szavazást kell elérni, és segítséget kérni a soproni képviselőktől!

  Fodor ur mondjon le, és ne aszisztáljon tovább a felsővezetésnek!
  Közel 70.000emberért felelős, Nemet mondani is lehet, ha fontosak Önnek az itteni lakok!”
 • 18. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 28. 21:40
  „Most néztem a soproni Tv-ben a rendkivüli közgyülést a Selmeci utcai ingatlanról!
  Ha nem ilyen komoly ügy, akkor Simon András 23 perces beszédét végigröhögöm!
  Mást nem halottam egy-egy fél mondat között: öööö,aaaa csupa magánhangzó!!!
  Hruby József felszólalására S.A. azt mondta, hogy összefüggően és érthetően beszélt!!!
  Szégyen ami ebben a városban van, történik és folyik!
  Fodor rendkívülinek nevezte ezt a döntést!
  Hányingerem van tőlük!!!
  Nem semmi...”
 • 17. apotéker 2008. augusztus 28. 21:17
  „Már látom a 2010-es választási plakátot: A Simon házaspár az egészségház előtt, néhány nyugdíjas társaságában. Könnyes szemükben a köszönet lángja ég. Köszönet az új bútorokért, a
  légkondícionálóért, és az akadálymentesített vécékért.
  Az ellenzék és a kétkedők a helyükön kezelve. Ilyen egy "igazi demokrata"!”
 • 16. Dee Joo 2008. augusztus 28. 16:08
  „Ez az eset kísértetiesen hasonlít a mélygarázs ügyéhez . Az ottani garanciákhoz , a befektető kiválasztáshoz. Nem kéne egymásnak szemrehányásokat tenni.(mszp-fidesz)”
 • 15. soproni74 2008. augusztus 28. 15:53
  „Szerintem is legyen népszavazás!! Hihetetlen, hogy mit meg nem enged magának a városvezetés! A kedves városatyák egyszer már a VÁROS érdekeit is nézhetnék! Ha már egyszer SOPRONIak.”
 • 14. egészségügyi dolgozó 2008. augusztus 28. 15:36
  „Az a legnagyobb szégyen, hogy az orvosokat és betegeiket nem kérdezték meg, csak közlik a tényeket.
  Jó lenne ha elgondolkodna a városvezetés, hogy mit enged meg magának, mert erről nem a Polgármesteri hivatalban kéne dönteni, hanem esetleg megkérdezni azokat, akiket ez érint.
  Szvsz a betegek 75% nemet mondott volna. De ebből megint kihagyták a polgárokat, akiknek ezután a fél városon végig kell sétálniuk ha orvoshoz mennek, mert busszal megközelíteni nem igazán lehet, bár előfordulhat, hogy Én látom rosszul a buszmenetrendet... vagy választanak új háziorvost, aki közelebb rendel...
  Egyetértek azokkal akik népszavazást akarnak!”
 • 13. /joco1 2008. augusztus 28. 15:32
  „gyözött az arcusi páros.Más nincs , nem lesz itt népszavazás, nem lesz itt semmi.”
 • 12. mindigatutit 2008. augusztus 28. 15:08
  „váltig azt mondom,hogy itt valami qva nagy svindli van.”
 • 11. bal-fék 2008. augusztus 28. 13:24
  „Az egészből akkor lesz valami, ha a 30 napon belül megkötendő megállapodást aláírja a város és a cég, mindezt pedig a közgyűlés jóváhagyja. Addig szerintem nem kellene feleslegesen kongatni a vészharangot! persze nyilván azért kong, hogy majd akkor ne szavazzák meg a városatyák, csak a tényszerűség kedvéért gondoltam közölni ezt a dolgot. Szóval még nem tették le az egészségház alapjait!”
 • 10. Ferenc46 2008. augusztus 28. 12:41
  „vk!

  Itt nem az a baj, hogy újabb gyógyszertár/rendelő épül, hanem hogy emiatt a város 99 évig!!! elkötelezi magát. Ha nem megy a bolt fizet a város. A Mi és a Te pénzedből!”
 • 9. vk 2008. augusztus 28. 11:30
  „Horváth Ákos és a többi patikus is a saját zsebéért aggódik a közösségért a városért nem áldoz semmit!
  Hány szponzort találunk közöttük? A Szebellédy arra nem áldoz, hogy felújított Deák térre néző faláról a grafitit eltakarítsa. Most megjeleník egy cég amelyiknek kifizetődő rendelőket építeni! Mennyit kerestek eddig a patikusok????”
 • 8. mindigatutit 2008. augusztus 28. 10:33
  „de most tényleg ,a fodor mindenkipolgármestereakaroklenni tamás-nak semmi beleszólása nincsen ebbe az egészbe?mert még azt,hogy ő mit gondol azt még nem hallottam.úgy gondolom,hogy egy ilyen horderejű dologhoz csak hozzá kellene szólni ,hamár ő a polgármester.tényleg ez egy simonpáros magánakciójának tűnik”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is több oromdísz leesett

Sopron - Meghalt Miskolcon egy ember, mert rázuhant egy épület stukkója. Sopron belvárosában az… Tovább olvasom