Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Több mint hatvanmilliárd forint pályázati pénz

Sopron - Több mint hatvanmilliárd forint pályázati pénz áll rendelkezésre a három megyét tömörítő Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács részére. A kiírásokat márciustól követhetik nyomon az érdekeltek.

- A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyét felölelő regionális tanács a 2009-2010-es időszakban több mint hatvanmilliárd forint pályázati pénz elosztásában, illetve elbírálásában működik közre – jelentette be Balogh József, a tanács elnöke a Hotel Sopronban rendezett kétnapos évindító ülés sajtótájékoztatóján.

Így például regionális gazdaságfejlesztésre 13,7 milliárd, turizmusfejlesztésre 14,5 milliárd, városfejlesztésekre 10,5 milliárd, környezetvédelmi és közlekedési infrastruktúra fejlesztésekre 10,7 milliárd forint áll rendelkezésre. A helyi és térségi közszolgáltatások bővítésére 10,5 milliárd forintra pályázhatnak az érdekeltek.

Olvasóink írták

 • 9. cocialisták 2009. február 11. 14:39
  „T Telepathia! Utána néztem a keresőben az említett írásnak. Rákerestem Bártfai nevére, és találtam egy másik anyagot is, amit vélhetően feledékenységből nem másoltál be, ez így hangzik: A folyamatban lévő polgári peres eljárásokkal kapcsolatban a Sopron város önkormányzata által megbízott dr. Bártfai Beatrix ügyvéd elmondta, a mélygarázs és a Fészek-apartmanház ügyéért nem havonta, hanem egyszeri alkalommal ,,darabonként" értendő az ötszázezer forint bérezés. Ehhez számítandó hozzá a sikerdíj, ami a Fészek-apartmanház esetében a perérték 8 százaléka, a mélygarázsnál pedig 1,2 százalék.”
 • 8. Telepathia 2009. február 11. 09:38
  „T coci!
  A sikerdij ügyében nagyon járatlan vagy mert az ügyvédek szerint a Fészek apartmanház és Mély garázs ügyében eddig a soproni adófizető polgárokkal nem ismert szerződés született.Az ügyvédi iroda havona 2007 januájáról havonta 1 millió forint munkadijat kap, a mély garázs tárgyában ezenfelül ( 45.6 millió forint) volt a sikerdíj, esetleges vesztes per esetén a fenti összeg felére igényt tarthat az ügyvédi iroda. Mig az apartmanház esetében az havi ügyvédi munkadijon felül a sikerdij 32 millió forint, melynek egy része pervesztés esetén is megilleti az ügyvédi irodát.(2007 december 1.-Kisalföld napilapból.)”
 • 7. cocialisták 2009. február 10. 11:59
  „Szuper! Látod Telepáthia nem egyből a polgármestert kell fikázni, hogy nem hozza nyilvánosságra az adatot. Csak tájékozódni kell mielőtt elkezded a coci propagandát! Miután a sikerdíj a perben szereplő tárgy összegétől függ, ezért ugyancsak biztos vagyok benne, hogy milliárdos a megtakarítás. Akkor már csak az lesz a kérdés, hogy a milliárdos károkozás felelősei hány éves börtönbüntetésre számíthatnak..”
 • 6. Telepathia 2009. február 10. 09:52
  „A nyertes per sikerdija 45.6 millió forint,- beszámolót tartott Bártfai Beatrix és Futó Barnabás a Kisalföld napilap 2009 02.03. számában.(Sikerdíjról üléseztek hajnalig cimű irásában- Cziráki Viktoria)”
 • 5. cocialisták 2009. február 09. 11:33
  „Kérdezem, a jogellenes szerződés megkötői, az előző ciklus cocialista és szadeszes képviselői hány éves börtönbüntetésre számíthatnak? Ezt miért nem lehet közölni polgármester úr?”
 • 4. Telepathia 2009. február 09. 10:16
  „Kérdezem, a nyertes per jogi képviselője, Dr. Bártfai Beatrix ügyvédnő hány millió forintos sikerdijban részesült. Ezt miért nem lehet közölni polgármester úr?”
 • 3. Bokk 2009. február 08. 11:32
  „Mindannyiunk érdeke, hogy a kirótt adót mindenki megfizesse, és szerintem nem baj, ha az adóhivatal munkatársainak ösztönzése a bérrendszerükben is megjelenik. Lehet, hogy ennek megszüntetése helyett, inkább a teljes közszférában hasonló ösztönző bérrendszer kialakítása kellene... Egyébként az elmúlt években is mindig osztottak jutalmat, egyben kimondva szép összeg, ezért mindig hír lett, akkor még nem volt válság, és akkor is mindenki azt mondta, hogy ejnye-bejnye, hát hogy képzelik. Gazdaságfejlesztésre pedig több jut, a 13,7Mrd forintot a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács oszthatja szét, ezen felül még egy csomó programon keresztül érhető el gazdaságfejlesztési pénz. Ezt a rendszert kellene korszerűsíteni, a felesleges párhuzamosságokat megszüntetni, a politika sleppjének zsíros tanácsadói, stb. állásait megszüntetni, stb. Van megyei közgyűlésünk, ami pont arra jó, hogy a megyei fenntartású intézmények fenntartási összegére igent mondjon, aztán pénz nem is marad, csak annyi, amennyit maguknak kell adni ezért a "munkáért". Van Regionális tanács a három megyei közgyűlés embereiből, aminek igazándiból nincs szerepe, mutatóba kapnak valamekkora összeget (megjegyezve, hogy pár éve még a 60Mrd elenyésző töredékét oszthatták csak szét, de regionális tanács akkor is létezett). Az APEH-ról legalább tudni mit csinál, de hogy ez a sok Tanács minek?”
 • 2. Csabazs 2009. február 07. 18:29
  „Bennem mind a kettő!

  Minek kellett a Hotel Sopronban tartani az ülést? Elfértek volna a Városháza nagytermében is!”
 • 1. Feri1 2009. február 07. 12:52
  „Nagyon jól hangzik.
  Az igazságérzetemet az azért bántja egy kicsit, hogy amig három megye gazdaságfejlesztésére jut 13,7 milliárd forint, addig az APEH alkalmazottainak kifizetett 16 milliárd forint prémiumot egy évre.
  Ez igy igazságos?! Ez igy rendben van?! Gazdasági válság közepén, államcsőd közeli helyzetben az adófizetők keservesen megkeresett adóforintjait prémiumra költjük. Nem tudom, hogy a harag v. az elkeseredettség munkálkodik bennem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos bordatörést szenvedett a gyalogos

Csütörtökön kora este jánosházi férfi gyalogolt hazafelé a település külterületén ittasan, és egy… Tovább olvasom