Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Több mint félezer elsős kezd szeptemberben

Sopron - Lezárult az általános iskolai beiratkozás, Sopronban 527 gyermek kezdi meg alapfokú tanulmányait szeptemberben. Az óvodákban túljelentkezés van, a kicsik sorsáról a felvételi bizottság dönt hamarosan.
Az általános iskolákban a gyereklétszám a korábbi évekhez képest lényegesen nem változott. Tavaly 509-en voltak, most kicsit több a leendő elsős. A beíratáson 527 kisgyermek felvételét kérték, közülük 37-en nem Sopronban élnek. A más településről érkezők többsége – 21-en – egyházi iskolába jelentkezett, arra ugyanis saját lakhelyükön nincs lehetőség.

– A szeptemberben kezdődő 2009–2010-es tanévben Sopronban huszonhárom első osztály indul, ebből tizennyolc önkormányzati általános iskolában, a többi egyházi intézményekben – mondta el Palotai György, a polgármesteri hivatal intézményfelügyeleti irodájának vezetője. – A Deák téri iskolában négy, a Fenyő tériben a brennbergi intézménnyel együtt öt, a Gárdonyiban, a Lacknerban, a Petőfiben (a balfi iskolával közösen) három-három osztály indul. Új képzés sehol nem lesz, de örvendetes, hogy idén teljes létszámú ének-zenei osztályt indíthat a Gárdonyi Géza Általános Iskola – tette hozzá.

A napokban lezajlott óvodai felvételről az irodavezető elmondta, amint azt várni lehetett, a jelentkezők száma meghaladta a felvehető keretet. A kicsik sorsáról a felvételi bizottság dönt. Előnyt azok a gyermekek élveznek, akiknek szülei dolgoznak, és elhelyezésükről másként nem tudnak gondoskodni.

– Reményeink szerint a Halász utcai óvodában indulhat új csoport, amellyel a várakozók listáját rövidíthetjük. Az önkormányzat kilenc óvodájának hatvan csoportjába 1300 kisgyermek jár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vesz szívesebben: csoki- vagy kakaós tejmassza-nyulat?

Inkább a húszgrammos minőségi, mint a félkilós gagyi - gondoltuk magunkban a boltok… Tovább olvasom