Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Több kamera figyel a sörgyárban

Bővíttetik a megfigyelő rendszert a soproni sörgyárban, ezt méltatlannak érzik az ott dolgozók.


A kamerák használata nem jogellenes, s mint azt a cég kommunikációs szakemberétől megtudtuk, nem ok nélkül történt az új kamerák tesztelése.

– A soproni sörgyárban bővítették a megfigyelő rendszert, újabb kamerákat szereltek fel az eddigiek mellé – állítják a dolgozók, akik közül többen is jelezték felháborodásukat lapunknak. Méltatlannak érzik a helyzetet, nem értik, miért döntött így a cégvezetés.

– Tudomásunkra jutott a közelmúltban, hogy jogellenes módon jutott ki sör a gyáron kívülre. A 2006-ban vagyonvédelmi céllal felszerelt kamerarendszer sajnos nem fedi le a gyár teljes területét, ezért nem tudtuk megállapítani az elkövetés módját és az elkövetők kilétét. A vezetőség ezért a kamerarendszer bővítéséről döntött. Ennek első lépéseként teszteltünk nemrégiben néhány új kamerát és kameraállást – reagált a felvetésre Kiss Éva, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. kommunikációs szakembere.

– A kamerák, ahogy korábban sem, most sem munkavállalókra vagy munkahelyekre irányultak és irányulnak, hanem a tranzitterületeket figyelik annak érdekében, hogy megvédjük a vállalat vagyonát. A rendszerbővítésről a kamerák működésének beindítása előtt a törvényben előírtak szerint tájékoztatjuk a vállalat érdekképviseletét, üzemi tanácsát és a munkavállalókat is. Hozzáteszem, ha lopás történik és ebben érintettek a vállalat dolgozói is, akkor az a munkaviszonyuk megszüntetésével jár, és jelentjük az esetet a rendőrségnek is – tette hozzá.

Kiss Éva megjegyezte, egyébként elégedettek a soproni dolgozóikkal, az év végi ünnepségeken elismerik a legjobbakat. A cég idén csökkenő értékesítés mellett megőrizte pénzügyi stabilitását a teljes foglalkoztatás mellett. Ezért elsősorban munkatársaiknak hálásak.
 

Törvény a kamerák használatáról

Az adatvédelmi törvény szerint a cég szabályosan járt el, mert vagyonvédelem céljára használhatóak kamerák. Ebben az esetben azonban a kamerák elhelyezkedésének is ezt kell szolgálniuk. A munkavállaló munkahelyi viselkedésének megfigyelése céljából nem szerelhető fel kamera olyan helyiségekben, amelyekben állandó munkavégzés folyik, kivételt képeznek azok a részlegek, ahol a dolgozók élete és testi épsége veszélyben lehet. Nem lehet kamerát elhelyezni öltözőkben, illemhelyiségekben, zuhanyzókban. A megfigyelés minden esetben kizárólag a munkavállaló tudtával történhet, titkos felvételeket nem készíthet a munkáltató.

 

Olvasóink írták

 • 8. Rajongó5 2009. december 14. 23:12
  „T csetneky monjuk te szavaiddal élve még egy szeget sem raktál zsebre , én azt gondolom te akkor a rendszerváltás előtti idők minta polgára, vagy !!!!!!!”
 • 7. thurvj97 2009. december 13. 20:51
  „CCccc.Jó a duma.Persze azokat a munkatársakat, akik márkás kocsikat kapnak a popsijuk alá, sőt kártyát a tankoláshoz, mobil telefont és többszázezer forintos fizetést miért is kellene megfigyelni? Ők ugyanis örök hűséget fogadtak a cégnek.Ez a kamerázás annak a tipikus esete, amikor "ha nincs gondod ,csinálj magadnak" Ehhez a heineken nagyon ért.Tpm és hasonló dolgozó szórakoztató játékok erre utalnak.És ez a mostani intézkedés is.”
 • 6. Rajongó5 2009. december 13. 19:57
  „Tisztelt olvasók,nem azzal van a baj hogy kamera van de miért dugják azt egy álcának használt dobozba !”
 • 5. HUN1 2009. december 13. 19:28
  „Mondjuk nem vagyok meglepve,én is dolgoztam a kilencvenes években a sörgyárban.Jópáran tudnánk elég sokat mesélni,Akkoriban mindenkinek jutott,melósnak,fönöknek,portásnak... stb”
 • 4. Csetneky 2009. december 13. 14:17
  „Gondolom akinek nem tetszik, bátran elmehet máshová dolgozni. Ha én nem lopok és monjuk nem alszom munkaidőben, akkor fikarcnyit sem zavar a kamera.”
 • 3. otromba 2009. december 12. 17:41
  „Nem a melós csór!A Főnökség nyíltan kiviszi amit akar!Ki szól neki? Senki!”
 • 2. Andersen 2009. december 12. 15:18
  „Mit kell ezen felháborodni???Nyugodtan nézzenek körül más munkahelyeken, vagy érdeklődjenek...ha bejelentik akkor törvényes, nem azt figyeli ki hogyan dolgozik, vagy éppen lazsál....inkább örüljenek, hogy még van munkahelyük!..és még meg is jutalmazzák őket...”
 • 1. soproni 2009. december 12. 15:16
  „Akinek tiszta a lelkiismerete az miért is háborog?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tőkét emelt a Strabag a GYSEV Zrt.-ben

Közel 89 millió forint értékben tőkét emelt a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-ben (GYSEV) a… Tovább olvasom