Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Több jegy és bérlet fogyott

Sopron - Az idei színházi szezonra több bérletet és időarányosan több jegyet vásároltak a soproni színházbarátok. Összességében elmondható, a városban jól fogadták a színház új elképzeléseit.
Egy színház elfogadásának egyik legfontosabb ismérve, hogy milyen a látogatottsága, vagyis mennyi bérletet és jegyet vásárolnak a lehetséges látogatók. Sopronban a statisztikák szerint az elmúlt évadban visszaesett a bérletvásárlók száma, és a jegybevétel sem emelkedett. Ez is közrejátszott abban, hogy új szakmai vezetés került a Petőfi Színház élére. A kimondott cél az volt, hogy egy jobban szerethető színháza legyen a városnak, amelyet tükröz a bevétel is.

– Nyugodtan kijelenthetem, hogy várakozásainkat és reményeinket igazolta az új vezetés – jelentette ki Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. ügyvezető igazgatója. – Ezt bizonyítják a számok is, nem csak az előadások általános fogadtatása. Míg az előző évadban összesen 7840 bérletet – felnőttet, ifjúságit és gyermeket – adtunk el, addig az ideire 8730 kelt el. Igaz, két felnőttbérlet-sorozottal többet indítottunk, de erre csak azért volt lehetőségünk, mert igényelte a közönség. Időarányosan jelentősen emelkedett az értékesített jegyek száma is. A 2006/7-es évadban összesen 8680 jegyet adtunk el. Miután még előttünk van öt hónap, ezért csak az év végéig elfogyott jegyek összehasonlítása lehet hiteles. Nos, 2006 őszén 4920, 2007 őszén (szeptembertől december 31-ig) pedig 6570 fogyott el. A fenti adatok azt bizonyítják, hogy találkozott a színház vezetésének elképzelése a közönség igényével. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenki minden előadással elégedett, de a mindennapokban is azt tapasztaljuk, hogy jelentősen emelkedett a Petőfi Színház elfogadottsága.

Olvasóink írták

 • 3. Károly 2008. január 22. 23:46
  „6 éve járunk a feleségemmel a színházba. Ez az évad magasan a jegjobb, úgy a kínálatával, mint az itt játszó színészekkel. Szerintem ezt nem is lehet túl szárnyalni majd. Egyetértek Ildikóval. Szükség van a felüdülésre, kikapcsolódásra, s arra, hogy azt érezzük, értünk, a közönségért van a színház. Köszönjük a színház minden dolgozójának, művészének!”
 • 2. BBC NEWS 2008. január 18. 21:10
  „Diadalmas győzelemjelentés. Kérem a százalékokat is.
  Nem lehet, hogy az emberek egyszerűen kíváncsiak a tavalyi botrány után? A kíváncsiság és az elfogadás nem ugyanaz.”
 • 1. Ildikó 2008. január 18. 09:54
  „Nekem kb 8 éve van színházbérletem, imádom a színházat a színészeket és az ott dolgozó hölgyeket :) Mindig mosolyogva, kedvesen, szeretettel várnak minket. Az ide évben kiemelkedően jó darabokat is játszanak. Az emberek elsősorban a vidám darabokat szeretik, amitől "felüdülnek" és a hét fáradalmait elfelejtik. További jó munkát kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar kultúra napja: gyertyafényes ünnepséget szerveznek

Sopron - Gyertyafényes, éjszakai programmal kezdődik szombaton az idei magyar kultúra napja… Tovább olvasom