Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Több gyűjtősziget lesz a városban

Az öt hulladékudvar egyikét áthelyezik, a gyűjtőszigetek száma pedig emelkedhet – erről is dönt Sopron képviselő-testülete a március végi ülésén.
Korábban lapunkban már beszámoltunk arról, hogy a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer megfelelő előkészítése érdekében hulladékszigetek és -udvarok kialakítását tervezi Sopron önkormányzata (Hulladékudvarok, gyűjtőszigetek, Kisalföld 2004. augusztus 11). Ezért akkor hatvanöt gyűjtőszigetet és öt hulladékudvart jelöltek ki. A március végi közgyűlés az egyik hulladékudvar áthelyezését és a szigetek számának emelését tervezi.

– A hulladékudvar egyikét az Apáca-kertben az Ikva-patak partjára tervezték – mondta el Mohay Gábor, az önkormányzat sajtóreferense. – A vizsgálatok alapján azonban ez a helyszín nem megfelelő, ugyanis időközben beépítették a környéket, így a könnyű megközelíthetőség – mint kitétel – nem teljesül. Ehelyett a patak bal partján, a Bella Lajos úti híd melletti részen létesül az udvar. A hulladékudvarok többfajta szemét – elsősorban veszélyes hulladékok, valamint lomtárgyak – átvételére, ártalmatlanítására és biztonságos tárolására alkalmasak. Az 1000–1200 négyzetméteres burkolt és bekerített területen lehetőség lesz kis gyűjtőládákba és nagy konténerekbe szállítani a szemetet.
A hulladékok átmeneti elkülönült kezelésére, keveredésének megakadályozására, szennyezésének megelőzésére szolgálnak az úgynevezett gyűjtőszigetek, amelyek általában közterületeken elhelyezett konténerek. Sopronban 65-öt terveztek, ezek számát most hetvenre kívánja emelni az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítéltek húsz vádlottat

Huszonkilenc vádlottat érintő büntetőpert tárgyalt a héten a Soproni Városi Bíróság. Tovább olvasom